(VIDEO) Združena desnica Franca Kanglerja in Aleša Primca – Vrnitev odpisanih, vpoklic in aktiviranje strateške rezerve – TOPNEWS.si

(VIDEO) Združena desnica Franca Kanglerja in Aleša Primca – Vrnitev odpisanih, vpoklic in aktiviranje strateške rezerve

(VIDEO) Združena desnica Franca Kanglerja in Aleša Primca – Vrnitev odpisanih, vpoklic in aktiviranje strateške rezerve

Podpis Aleša Primca, predsednika stranke Glas za otroke in družine in Franca Kanglerja, predsednika programskega sveta Nove ljudske stranke pod dokument, s katerim sta ustanovila predvolilno koalicijo Združena desnica, je bil vsekakor eden od zanimivejših dogodkov pred letošnjimi parlamentarnimi volitvami.

Predvsem zaradi liste kandidatov, na čelu katere sta dva nekdanja politika Slovenske ljudske stranke Franc Kangler in Aleš Primc, ki je bil pred tem že v Krščanskih demokratih in v SLS ter nato vodil Odbor 2014. Nova ljudska stranka Franca Kanglerja je pravzaprav aktivirala celotno strateško rezervo bivših “odpadnikov” SDS-a, med katerimi so nekdanji župan Murske sobote Anton Štihec, Sonja Ramšak, prav tako nekdanja poslanka in članica SDS-a, pa Franc Pukšič, ki je najprej zapustil SLS in prestopil v SDS, nato pa odšel še iz SDS-a.

zdruzena desnica

Na listi bodo od bivših SDS-sovcev še Mirko Zamernik, prav tako nekdanji poslanec SDS-a ter Pavel Rupar, nekdanji župan Tržiča in vplivni član Janševih socialdemokratov, ki je iz stranke SDS izstopil avgusta 2013, vzrokov za to dejanje javno ni razkril. Če bi na kandidaturo pristal še skoraj 82-letni Ivo Hvalica, ki se je s SDS razšel po celjskem kongresu 2001, bi bil to pravzaprav že lahko scenarij za kakšen film “Vrnitev odpisanih”.

Paradoks je, da ni na listi s Primčeve stranke Glas za otroke in družine, manj ali praktično nikogar iz SDS-a, saj bosta poleg Primca na listi prav gotovo Metka Zevnik, podpredsednica stranke Glas za otroke in družino in Norma Korošec, ki sicer še okleva s kandidaturo zaradi študijskih obveznosti. Javnosti pa je postala znana v referendumski kampanji o noveli Zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih leta 2015.

Vendar pa združevanje desnice, ki jo združujeta Kangler in Primc, se tu še ne konča, saj naj bi se koaliciji Nove SLS in Glas za otroke in družine pridružila še stranka Reset- Rešimo Slovenijo elite in tajkunov, ki jo sestavljajo gastarbajterji v Avstriji in pa Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta, s svojo stranke GAS – Gospodarsko aktivne stranke, kot je bilo včeraj izvedeti na podpisu koalicije, ki še ni zaključena, saj je vsaj še tretjina mest nezasedenih oziroma odprtih za nove partnerje.

Kangler&Primc projekt oziroma podpis dogovora o skupnem nastopu na državnozborskih volitvah, je Metka Zevnik, podpredsednica stranke Glas za otroke in družine, označila kot nekakšno otoplitev na prvi pomladni dan v Slovenskem političnem prostoru. Zanimivo bo videti, seveda v primeru, da bo Združena desnica prišla v parlament, kako se bodo ti poslanci gledali z Janezom Janšo, s katerim so se razšli. In kakšen bo njihov odnos s SDS-som.

Franc Kangler: “Glejte, vsak ima svojo stranko, vsak ima svoj volilni program in tudi Združena desnica ima svoje kandidate in svoj program. Gospa Metka Zevnik je na začetku napovedala otoplitve in tudi, če ste pogledali nekatera socialna omrežja, bo kar nekaj okroglih v Sloveniji, prva bo v Celju, na različne teme o pravni državi in o prihodnosti Slovenije, kjer bomo prav vsi z desne, z desnega političnega pola, na teh okroglih mizah sodelovali. Od gospoda Janeza Janše, gospoda Tonina, gospoda Zidanška, gospoda Primca in tudi moje malenkosti. Kaj je bilo v preteklosti, je bilo v preteklosti, mi gledamo na prihodnost. In gospod Štihec je danes tukaj kot predstavnik lokalne liste, ki ima listo v občinskem svetu – Modra lista. In jas sem prepričan, da je dober kandidat, ki ima izkušnje in jaz sem prepričan, da bo skupaj z nami kreiral prihodnost Slovenije”.

Aleš Primc ima odgovor: “Združena desnica pomeni, da je potrebno združiti tisto, kar včasih ni bilo združeno Tudi, da se medosebni in medsebojni odnosi popravijo tam, kjer so bili včasih porušeni. Tako, da eden od pomembnih korakov, ki ga mi delamo, je tudi to, da spore med ljudmi gladimo in da ljudi, ki še včeraj morda niso mogli skupaj sodelovati, pripeljemo za skupno mizo in začnemo delati skupaj za dobro države.”

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (3)
 • comment-avatar
  Iva 6 let

  “Če bi na kandidaturo pristal še skoraj 82-letni Ivo Hvalica, ki se je s SDS razšel po celjskem kongresu 2001, bi bil to pravzaprav že lahko scenarij za kakšen film “Vrnitev odpisanih”.

  No v tem času mu ni uspelo narediti alternative, kar pomeni, da ni imel veliko podpornikov. Je pa postal priljubljen medijski komentator v dominantnih medijih v lasti tovarišijskih tajkunov (globoke države), tako da sem prepričana, da ostaja na “desni” odpisan!

 • comment-avatar
  dež 6 let

  Dobra poteza. Če bi šli na volitve samostojno, bi bila težka, tako pa obstaja velika verjetnost, da bodo v prihodnjem sklicu parlamenta.

 • comment-avatar
  Marvin Šulin 6 let

  GOD ni nobeno uradno ime katerekoli stranke. Upam, da bo Vladimir Vodušek prebral tole:
  Državna evidenca strank: http://mrrsp.gov.si/rdruobjave/ps/index.faces
  Matična številka stranke 4098137000, ime stanke Glas za otroke in družine , skrajšano ime ZA OTROKE!