Kdo je Trumpova desna roka, ki je odstopila? Posnemala Melanio in Ivanko, po pričanju o zvezah z Rusi pa priznala, da je v Trumpovem imenu govorila “bele laži”! – TOPNEWS.si

Kdo je Trumpova desna roka, ki je odstopila? Posnemala Melanio in Ivanko, po pričanju o zvezah z Rusi pa priznala, da je v Trumpovem imenu govorila “bele laži”!

Kdo je Trumpova desna roka, ki je odstopila? Posnemala Melanio in Ivanko, po pričanju o zvezah z Rusi pa priznala, da je v Trumpovem imenu govorila “bele laži”!

Po pisanju ameriških medijev naj bi pričanje Hope Hicks trajalo celih 9 ur, vprašanja pa so se nanašala na Trumpovo predvolilno kampanjo in njegove domnevne odnose z Rusi.

Ameriški predsednik Donald Trump naj bi zaradi pričanja pred odvetniki Obveščevalnih odborov ameriškega kongresa kritiziral Hope Hicks, ker je priznala, da je govorila javnosti o “belih lažeh” v Trumpovem imenu. Vse skupaj je izbruhnilo na površje, le nekaj ur po tem, ko je Hope Hicks odstopila kot direktorica za komunikacije v Beli hiši.

CNN je poročal, da je Trump vprašal Hicksovo, “kako je lahko bila tako neumna?”, poroča Business Insider.

Hicks je bila na tankem ledu že od začetka februarja, ko je padla v težek položaj, zaradi odstopa Roba Porterja, šefa administracije v Beli hiši.

V zadnjem času je bila pod nadzorom zaradi izbruha škandala v zvezi s Porterjem, ki je bil obtožen za fizično in čustveno zlorabo svojih dveh bivših soprog. Hicksova, ki je bila v ljubezenskem razmerju s Porterjem, pa je pomagala pisati izjave v imenu Bele hiše, v katerih je Bela hiša branila Porterja pred obtožbami za nasilje nad bivšima ženama.

“Dogodek je bil le še en žebelj v njen kovček,” je povedal dopisnik Bele hiše April Ryan. Ryan je dejal, da je Hicksova odstopila po incidentu zaradi Porterja.

Oglasil se je Trump

Po vseh dogodkih je Trump objavil uradno izjavo glede situacije s Hope Hicks. Pohvalil jo je in jo imenoval kot svojo desno roko.

“Hope je odlična in v zadnjih treh letih je opravila odlično delo. Je pametna in odlična oseba. Pogrešal jo bom. Toda, ko mi je dejala, da želi oditi, saj bi rada poskusila nekaj drugega, sem jo popolnoma razumel. Prepričan sem, da bova v prihodnosti ponovno skupaj sodelovala, “je dejal Trump.

Hope je povedala, da nima besed, s katerimi bi se lahko na ustrezen način zahvalila predsedniku Trumpu. “Predsedniku in njegovi administraciji želim vse najboljše, ker vem, da vodijo našo državo v pravi smeri,” je dejala.

Ivanka Trump je po odstopu Hope Hicks na Twitterju zapisala, da “imajo Hope radi in da jo občudujejo vsi, ki jo poznajo”, poroča Daily Mail. “Težko mi je, vendar čutim veliko hvaležnost do nje in ji želim vse najboljše pri njenem nadaljnjem delu,” je napisala Ivanka.

Njena kariera in bivanje v Beli hiši

Hope je začela delati za Ivankino modno kolekcijo leta 2014, štiri leta zatem, ko je diplomirala na fakulteti. Kmalu sta postali tesni sodelavki in Hicksova se je začela tudi oblačiti podobno kot Trumpova hčerka Ivanka.

Ko se je začela ukvarjati s predsedniško kampanjo Donalda Trumpa, se je trudila, da bi bil njen videz čim bolj podoben Ivankinemu. Nosila je svetle obleke, vrtoglavo visoke pete in spuščene lase.

image (26)

Da bi pridobila na svojo stran skeptike, se je začela Ivanka oblačiti v oblačila, ki so bila na voljo večini žensk v Ameriki. Hope Hicks je takoj sledila njenim korakom. Hicksova je bila umirjena in se ni želela nikomur zameriti. Predsednika Trumpa je vedno ogovorila z “gospod” ali “gospod Trump”, poroča Business Insider.

V tistem času se je pripetil škandal z Lewandowsky-im, ki so ga maja 2016 odslovili s kampanje. Hope Hicks je opisal kot zadržano in pametno osebo, s skoraj fotografskim spominom.

Kmalu je postala zaupanja vredna oseba pri ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu, nato pa je z Ivankinega sloga oblačenja prešla na posnemanje sloga Melanie Trump.

image (23)

Svoji debi v tem slogu je imela na državniški večerji v Tokiju. Nosila je elegantno obleko, kot da bi jo vzela iz Melaniine omare.

Njena bližina s Trumpom

Hope Hicks si je bila s Trumpom tako blizu, da je novinar Michael Wolff v svoji knjigi “Ogenj in bes: Znotraj Trumpove Bele hiše” posredno razkril, da je predsednik soprogo Melanio varal prav s Hope Hiscks.

“Prepričan sem v to”, je dejal Wolff v oddaji Billa Meyerja, na vprašanje, ali ima Donald Trump ljubico.

Ko ga je voditelj vprašal, ali obstaja kakšen dokaz za to, je Wolff dejal, da nima neposrednega, ampak …
“Nisem imel modre obleke,” je dejal novinar in namigoval na afero nekdanjega predsednika Billa Clintona in Monice Lewinsky.

image (27)

Nemški Bild je prepričan, da je imel v mislih Hope Hicks, mlado in čedno direktorico za komunikacije.

Nemški časnik je, da bi argumentiral navedbe, naštel kaj vse je Hicksova v zadnjem času počela in kako tesno skupaj sta si bila s Trumpom.Poročeni moški ji niso predstavljali problema, kar je potrdila z afero s Corey-jem Lewandowsky-im. Čeprav je bila brez političnih izkušenj, je njena kariera začela dobivati neverjetno hitrost. Delala je kot svetovalka Ivanke Trump, nato pa kot predstavnica Trumpove kampanje.

image (25)

Wolff v knjigi piše, da Hope zna najbolje “prebrati” Trumpa in da je v kampanji večino svojega časa preživela ravno z njim. Wolff prav tako navaja, da je na nekem uradnem potovanju Trumpu pred vsemi očistila čevlje, piše Bild.

Ob vsem tem je splošno znano, da je Hope Hicks edina pred Trumpom vsako jutro pregledala vse časopise in prenašala informacije le nekaterih, da se ne bi predsednik Trump preveč razburjal. Vse povsod je ščitila predsednika, slednje pa je bilo videti precej osebno. Prav zaradi tega, so nekateri ameriški mediji pred meseci trdili, da je Melania Trump dejansko popolnoma nepomemben faktor v Beli hiši.- Ivanka je “dejansko” Donaldova žena, Hope Hicks pa njegova hči – piše tudi Business Insider. Kdo bo po Hope Hicks “kril” hrbet Trumpu, bomo videli kmalu.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)