(Ekskluzivno) Presenetljiva volilna napoved agencije Valicon: Lista Andreja Čuša in Zeleni Slovenije kar 3,6 odstotka, Lista novinarja Bojana Požarja skromnih 0,9 odstotka! – TOPNEWS.si

(Ekskluzivno) Presenetljiva volilna napoved agencije Valicon: Lista Andreja Čuša in Zeleni Slovenije kar 3,6 odstotka, Lista novinarja Bojana Požarja skromnih 0,9 odstotka!

(Ekskluzivno) Presenetljiva volilna napoved agencije Valicon: Lista Andreja Čuša in Zeleni Slovenije kar 3,6 odstotka, Lista novinarja Bojana Požarja skromnih 0,9 odstotka!

Zanimivi so predvsem rezultati ankete o tem, kakšno podporo imajo nove stranke. Od novih strank najbolje kaže Andreju Čušu in Zelenim Slovenije s 3,6 odstotka, Piratski stranki 3,5 odstotka, Dobri državi Bojana Dobovška 1,6 odstotka, Združeni levici Janka Vebra 2,6 odstotka ter stranki Alenke Bratušek, 1,3 odstotka podpore anketiranih. Bojan Požar z listo novinarja BP je pod enim odstotkom. Razkrivamo celotno interno raziskavo Valicona, naročeno za eno od strank.

Anketo je v preteklem tednu opravilo podjetje Valicon na standardnem vzorcu 724 državljank in državljanov. Tip vzorca: stratificiran kvotni vzorec po kombinaciji spola, starosti in regiji. Stratifikacija se pripravi glede na populacijske podatke. Izbor respondentov znotraj stratuma je naključen.

V kolikor bi bile naslednjo nedeljo volitve v Državni zbor Republike Slovenije (DZ RS) bi na njih zmagala Lista Marjana Šarca (LMŠ), ki bi dobila 14,5% glasov. Sledijo ji SDS z 12,2%, vladna SD z 9,7%, SMC s 4,8%, DeSUS s 4,0%, opozicijska Levica s 3,8% in Lista Andreja Čuša in Zeleni Slovenije, ki bi dobili 3,6% volilnih glasov. Ostale stranke bi dobile manj kot 3,5% glasov. 10% volivcev se ne bi udeležilo državnozborskih volitev, 13,7% pa je neodločenih oziroma ne ve komu bi na volitvah namenila svoj glas.

Rezultati so v prilogi, za res veliko strank. Delo vlade je 52,4% vprašalnih ocenilo kot (zelo) neuspešno, slaba tretjina (32,8%) je do dela vlade indiferentna, medtem ko 12,3 odstotke meni, da vlada dela (zelo) uspešno.

watermarked_Anketa - IPM.1

watermarked_Anketa - IPM.2

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)