Tega še niste videli: Puška, s katero so policisti varovali Vučića v Zagrebu – TOPNEWS.si

Tega še niste videli: Puška, s katero so policisti varovali Vučića v Zagrebu

Tega še niste videli: Puška, s katero so policisti varovali Vučića v Zagrebu

Veliko pozornost tako na hrvaškem kot tudi v drugih državah je na Markovom trgu v Zagrebu, v ponedeljek ob priložnosti obiska predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, pritegnila neobičajna puška, s katero je bil opremljen policist, ki je varoval srečanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića in premierja Hrvaške Andreja Plenkovića.

vucic cro dron 2

Gre za puško, ki lovi drone z mrežo, poročajo hrvaški mediji.

Policijsko varovanje obiska predsednika Srbije na Hrvaškem očitno ni nič prepustilo naključju, zato so bili hrvaški policisti oboroženi tudi s puško za boj proti – dronom.

vucic cro dron 3

slika je simbolična

Tako imenovana anti-dron puška se uporablja z namenom preprečevanja možne oblike napada ali snemanja iz zraka na varovane osebe, objekte v posebnem nadzoru in ostalih nezakonitih postopanj na varovanem področju. To orožje deluje na principu motenja frekvenc in s pomočjo svoje močne antene prekine zvezo med daljinskim upravljavcem lastnika in dronom. Nato ga prevzame na svojo frekvenco in policist lahko mirno spustiti dron. Cilj ni uničenje drona, saj bi tako uničili dokaz, npr. prstne odtise. Sicer pa lahko potencialni teroristi na dron obesijo tudi bombo, s katero bi lahko grozili državljanom. To so že počeli pripadniki ID v Iraku in Siriji, zato država pri varovanju ne sme ničesar prepustiti naključju. V Evropi obstaja največji interes za puško nemškega proizvajalca modela H.P. 47.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)