Groza na kraju tragedije: Našli več kot 200 delov teles! Umrla tudi 5-letna deklica – TOPNEWS.si

Groza na kraju tragedije: Našli več kot 200 delov teles! Umrla tudi 5-letna deklica

Groza na kraju tragedije: Našli več kot 200 delov teles! Umrla tudi 5-letna deklica

Vseh 65 potnikov in 6 članov posadke je umrlo v letalski nesreči v Rusiji, še vedno preiskujejo vzrok nesreče.

Rusko Ministrstvo za izredne razmere je sporočilo, da so našli 209 delov teles na kraju nesreče An-148 v bližini Moskve.

rusija nesreca 1

Našli so tudi drugo črno skrinjico.

Včeraj so sporočili, da je med umrlimi tudi stevardesa Anasatasija Slavinskaja in njen kolega drugi pilot Sergej Gambaran (34), ruski mediji danes poročajo, da je ena od žrtev tudi Daria Tolmasova (22), zaročenka ruskega hokejista Sergeja Iljina.

Da je Daria med umrlimi je potrdil tudi športni menežder njenega zaročenca Šumi Babiev na Instagramu.

“Izražamo naše najbolj globoko sožalje našem prijatelju in njegovi družini. Serjoža, bodi hraber in zdrži”, je napisal Babiev na Instagramu.

Med najmlajšimi žrtvami so 12-letni Evgenij Livano in petletna Nadežda Krasova, ki je potovala z mamo Oksano (32).

Ruska ministrica za zdravstvo Veronika Skvortsova je dejala, da bo iskanje teles preminulih v letalski nesreči trajalo teden dni.

Letalo družbe Saratov Eirlines An-148 je letelo proti mestu Orsk, na področju Urala, v bližini ruske meje s Kazahstanom, zrušilo se je štiri minute po vzletu z moskovskega letališča.

Čeprav je ruski Preiskovalni odbor je sporočil, da preliminarna poročila preiskave o nesreči letala “An-148” kažejo, da pilot ni prijavil tehnične napake, niti ni poslal poziva za pomoč, ruski mediji trdijo drugače.

“Ni podatkov o tem, da bi posadka letala prijavila tehnične probleme”, je dejala tiskovna predstavnica ruskega Preiskovalnega odbora Svetlana Petrenko, poroča TASS.

Portal Gazeta ru. poroča sklicujoč se na vire blizu preiskave, da je pilot obvestil kontrolo leta o kvaru in prosil za nujni pristanek.

“Zahtevam odobritev za zasilni pristanek”, naj bi bile zadnje besede pilota.

Dva tehnika, ki sta predhodno pregledala letalo An-148, sat bila v letalu, je izjavil namestnik tožilca za promet Saratov. Reševalne ekipe so sporočile, da so našli tudi drugo črno skrinjico.

“Tehnika, ki sta pregledala letalo pred poletom, sta bila v njem, v trenutku nesreče. Nista imela pripomb glede tehničnih pogojev letala. Na žalost, tega jih ne moremo več vprašati”, je dejal Saratov za TAS S. Po njegovih besedah je bilo letalo zadnjič pregledano pred poletom, takšen pregled se izvaja svake dva dni.

Preiskovalci še vedno preverjajo nekaj teorij o tem, zakaj se je letalo zrušilo, so sporočili uradniki.

Operacija preiskave na kraju padca letala “An-148” je potekala preko noči, stotine reševalcev in uslužbence nujne pomoči je preiskovalo ogromno zasneženo območje blizu Moskve.

Posnetki z dronom, ki jih je objavilo rusko Ministrstvo gasilnih oboroženih sil (EMERCOM), kažejo reševalce, ki iščejo na mestu nesreče blizu vasi Argunovo dokaze, ki bi lahko pojasnili vzrok nesreče.

Minister za izredne razmere Vladimir Pučkov, je ukazal uporabo dronov za iskanje teles preminulih, ker se razbitine letala nahajajo na širokem območju med sosednjimi vasmi. Doslej so našli 209 delov teles preminulih potnikov.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)