Kimova sestra izročila tajno pismo: Kaj piše v sporočilu Kim Jong-una južnokorejskemu predsedniku? – TOPNEWS.si

Kimova sestra izročila tajno pismo: Kaj piše v sporočilu Kim Jong-una južnokorejskemu predsedniku?

Kimova sestra izročila tajno pismo: Kaj piše v sporočilu Kim Jong-una južnokorejskemu predsedniku?

Severnokorejski lider Kim Džong-un je povabil predsednika Južne Koreje Moon Jae-ina v Pjongjang. Slednje je zapisano v pismu, ki ga je izročila Kimova sestra predsedniku Južne Koreje, je sporočil uradni Seul.

sestra kim jon un 1

Sestra Kim Jong-una je dejala, da je njen brat prosil južnokorejskega predsednika Moona, naj čimprej obišče glavno mesto Severne Koreje.

“Medtem ko je Kim Jo-jong izročila pismo Kim Jong-una južnokorejskemu predsedniku, je tudi ustno povabila predsednika Moon Jae-ina, da obišče Severno Korejo, v trenutku, ki mu najbolj ustreza in povedala, da je lider Severne Koreje pripravljen spoznati predsednika Moona čimprej, ko bo to mogoče”, je izjavil tiskovni predstavnik predsednika Južne Koreje.

Predsednikov tiskovni predstavnik je še dodal, da je predsednik Južne Koreje v zvezi s povabilom dejal: “naredimo to tako, da ustvarimo nujne pogoje v prihodnosti”.

Predsednik Južne Koreje je omenil nujnost, da Sever nadaljuje dialog z Združenimi državami Amerike.

“Nadaljevanje dialoga med Združenimi državami Amerike in Severno Korejo je nujno tudi za razvoj odnosov Južne in Severne Koreje”, je dejal južnokorejski predsednik Moon Jae-in.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)