Erjavec očita Šarcu, da so pri njem Zaresovci – V ožjem krogu Erjavca pa kar trije bivši visoki politiki stranke Zares – TOPNEWS.si

Erjavec očita Šarcu, da so pri njem Zaresovci – V ožjem krogu Erjavca pa kar trije bivši visoki politiki stranke Zares

Erjavec očita Šarcu, da so pri njem Zaresovci – V ožjem krogu Erjavca pa kar trije bivši visoki politiki stranke Zares

Vojna med levico in desnico o tem komu bo uspelo “podstaviti” več kadrov v Listo Marjana Šarca

nina stankovič

ivo vajgl zares

Parlamentarne volitve, ki bodo junija letos, se nezadržno bližajo, saj je praktično samo pet mesecev do verjetno najbolj zanimivih volitev doslej. Če parafriziramo besede državnega svetnika in ustanovitelja Nove ljudske stranke Franca Kanglerja, da bo volilno leto 2018 »svinjsko in krvavo« bi lahko rekli, da se je že začelo. Nekaj hude krvi naj bi v zadnjem času povzročil Karel Erjavec z izjavami in namigi o prisotnosti Zaresovih kadrov v ekipi Marjana Šarca.

Po naših informacijah so Šarčevi ekipi to zanikali in s prstom pokazali na Karla Erjavca, kjer so Zaresovi kadri “via fakti” na položajih. Iz Zaresa so prišli prav evropski poslanec Ivo Vajgl in tiskovna predstavnica Desus-a Nina Stankovič. Prav tako je za državnega sekretarja v kabinetu Mira Cerarja, vlada oktobra 2014 na predlog Desus-a imenovala nekdanjega poslanca Zaresa Tadeja Slapnika.

tadej slapnik

V javnosti so se takrat pojavile navedbe, da Cerar v svoj kabinet kadruje osebe iz stranke Zares oziroma iz kroga nekdanjega predsednika te stranke Gregorja Golobiča. Slapnik je sicer generalni sekretar Slovenskega foruma socialnega podjetništva in je v vladnem kabinetu pristojen za vzpostavitev dialoga s civilno družbo, koordinacijo državljanskih pobud in socialno podjetništvo.

Zanimivo je, kot je razvidno iz video posnetka skupne tiskovne konference Marjana Šarca in Karla Erjavca iz septembra 2010, ko je Karel Erjavec takrat podprl Listo in kandidaturo Marjana Šarca za župana Kamnika.

Polemike in ugibanja kdo bo na listi in v ekipi Marjana Šarca so se intenzivirale po zadnji anketi Mediana Pulse za POP TV, kjer je stranka Lista Marjana Šarca na prvem mestu.

Če bi bile volitve januarja, bi največ ljudi (12,3 odstotka) prepričala prav stranka Marjana Šarca. Sledi Janševa SDS, ki je na račun nezakonitega kreditiranja zabeležila najslabši rezultat v zadnjih dveh letih (8,7 odstotka). Za SD bi sodeč po anketi Mediane Pulse, v kateri je sodelovalo 700 ljudi, glasovalo 8,3 odstotka anketiranih, za SMC 6,0 odstotka, za Levico 5,4 odstotka, za DeSUS 4,6 odstotka in za Novo Slovenijo 3,7 odstotka.

Medtem ko stranke pilijo svoje kandidatne liste za parlamentarne volitve, pa je seveda v zakulisju najbolj pomembno to, koga od “svojih” lahko stranke uvrstijo na listo konkurenčnih strank. Ker seznami članov strank niso javni, je seveda teoretično lahko nekdo član večih strank in nobeno presenečenje ni, da si nekatere stranke prizadevajo, da bi Listi Marjana Šarca, ki ji kaže dobro “podstavili” čimveč svojih kadrov oziroma kandidatov.

Zato je trenutno najbolj konspirativna operacija pri vseh strankah sestavljanje list, kjer ne poteka bitka za boljše izvoljive okraje samo znotraj strank, ampak, kot že rečeno, tudi koga bi lahko etablirane stranke podstavile konkurenčnim strankam. Iz zgodovine velja, da je en “naš” človek v “sovražnikovih” vrstah vreden več kot 100 naših. Ali če to prevedemo na jezik letošnjih parlamentarnih volitvah, je en “naš” na listi drugih strank vreden več kot 88 naših kandidatov na listi “naše” stranke.

Zato naj bi potekala prava zakulisna vojna o tem komu bo uspelo podstaviti več kadrov v Listo Marjana Šarca levici ali desnici, ki meji že na “hladno vojno” vohunov, agentov in vojakov.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
 • comment-avatar
  Aton 6 let

  Zanimivo, en čuden kredit, ki ga ni bilo, bolj vpliva na rezultate, kot pa dejstvo, da nekateri svojih volilnih dolgov sploh ne plačajo…

  • comment-avatar
   Rado K 6 let

   “en čuden kredit, ki ga ni bilo”
   – Seveda ni bilo kredita, ampak je šlo za Janševo pranje črnega denarja (reva, ki je “posojala” ni imela niti za burek).

   – in bil je! Denar, ki naj bi bil posojen je ŽE bil na računu SDS.