(Ekskluzivno) Andrej Šiško: “O prihodnosti ne odločamo v gostilni, potem, ko spijemo pol litra vina, tri piva ali pa žgano pijačo, ampak na volišču” – Predsedniški kandidat Andrej Šiško v popolni medijski blokadi predstavil volilni program Gibanja Zedinjena Slovenija – TOPNEWS.si

(Ekskluzivno) Andrej Šiško: “O prihodnosti ne odločamo v gostilni, potem, ko spijemo pol litra vina, tri piva ali pa žgano pijačo, ampak na volišču” – Predsedniški kandidat Andrej Šiško v popolni medijski blokadi predstavil volilni program Gibanja Zedinjena Slovenija

(Ekskluzivno) Andrej Šiško: “O prihodnosti ne odločamo v gostilni, potem, ko spijemo pol litra vina, tri piva ali pa žgano pijačo, ampak na volišču” – Predsedniški kandidat Andrej Šiško v popolni medijski blokadi predstavil volilni program Gibanja Zedinjena Slovenija

Ob slovenskem kulturnem prazniku in popolni medijski cenzuri in blokadi je predsednik Gibanja Zedinjena v Ljubljani v prostorih Slovenske knjige Slovenija Andrej Šiško predstavil volilni program za državnozborske volitve 2018 in delo v Državnem zboru do leta 2022. Na predstavitev programa je prišle tudi Joško Joras, ki se je včeraj tudi vključil v stranko Gibanje Zedinjena Slovenija. Šiško je napovedal izstop iz Nata in EU, vrnitev ukradenega družbenega premoženje in vrnitev ukradene države ljudem. To moramo narediti. V nasprotnem primeru nas po njegovi oceni čaka bistveno hujša situacija. “Ampak ne želim si tega, da bo prišlo do fizičnega obračunavanja, do tega, da bo prišlo do krvavih dogodkov, ki bodo sledili. O tem sploh ni nobenega dvoma, ker že zdaj manjka samo pikica na še i, pa se bo to zgodilo. Pa ne zaradi Zedinjene Slovenije, da ne bo pomote”, je med drugim dejal Šiško. Med najbolj radikalnimi točkami programa je, kot smo omeli, izstop iz Nata in Evropske Unije, “zaradi sistemskega omejevanja zdravega razuma, narodne svobode, gospodarstva, neenakopravnosti držav in nezdružljivosti ljudske vlade z diktaturo znotraj EU”.

Skupni cilj 24-ih točk volilnega programa je “utrditev zdravih življenjskih vzorcev in sožitje z naravo, kjer bodo v ospredju zdravje državljanov in zdravo okolje, v katerem živimo ter vzpostavitev družbe svobodnih ljudi, s koreninami v preteklosti, z rastjo v sedanjosti in z vero v dobro prihodnost, katere poslanstvo bo po vsemu svetu predstavljati kulturne in znanstvene dosežke slovenskih avtorjev in slovenskega naroda”. Med stebre volilnega programa in tudi same volilne kampanje je Šiško uvrstil vrnitev nam vsem ukradenega skupnega zasebnega premoženja (družbeno premoženje) in omejitev obdavčevanja in draginje za razbremenitev družin in gospodinjstev.

“Na prvo mesto smo uvrstili vrnitev nam vsem ukradenega skupnega nerazdeljenega zasebnega premoženja. To je bilo nekdanje družbeno premoženje. Zakaj? Zardi tega, ker so naši starši, dobro nekateri ste tu starejši, pa ste celo sami pri tem sodelovali, jaz sem bil malo premlad še takrat, so desetletja gradili in ustvarjali podjetja, ki so nam jih pa potem, po letu 1991, dobesedno ukradli.

Pojavili so se tajkuni, skupaj, v sodelovanju z parlamentarnimi strankami so sprejeli zakonodajo, ki je to omogočala, nas pa niso nič vprašali. Mi se moramo zavedati, da to skupno nerazdeljeno premoženje pomeni, da je to premoženje pripadalo vsem nam. In nas prebivalcev, državljanov RS, ni nihče vprašal ali se mi strinjamo, da kdorkoli to privatizira, da kdorkoli to proda, na kakršenkoli način. Nikoli nas ni to nihče vprašal. Se pravi, ker nismo bili vprašani, gre za načrtna krajo. To je treba jasno in glasno povedati in naloga našega Gibanja Zedinjene Slovenije je, da vrnemo, nam pravim lastnikom, največ, kar se da. Mi se dobro zavedamo, da vsega premoženja več ni mogoče vrnit, ker je bilo določeno premoženje tudi med drugim uničeno. In to pač ni mogoče. Ampak naša naloga je, da vrnemo nam vsem skupaj, tudi našim otrokom, ki so dediči, kajti, da razjasnim to zadevo. Vsi, ki smo bili državljani leta 1991, ob tej osamosvojitvi takratni in vsi potomci teh državljanov so upravičeni do vrnitve tega premoženja. Nekateri so žal že umrli, zato pa govorimo o dedičih”.

Šiško je pojasnil tudi kako so si zamisli vrnitev tega premoženja. “Računamo, da smo sposobni vrniti vsaj 30 milijard premoženja, denarja, ki je v tujini, na računih v tujini. In seveda na računih v tujini, ga je po informacijah med 70 do 75 milijard. Nekaj tega premoženja je v RS, pa ga želijo prodati, brez našega soglasja, ponovno brez našega soglasja. In naj še povem, da tisti certifikati, ki so nam jih takrat leta 1992, 1993, kdaj je to bilo dali tisto je bilo prevara, največji po domače povedano nateg v zgodovini RS. Opetnajstili, ostoterili so nas takrat, pokradli so nam vse, nam so dali nek drobiž, še tiste certifikate so nam potem ukradli na pol in pa na tri četrt”.

Skratka naš progam predvideva, da bomo vrnili iz tujine, iz teh oaz in drugih bančnih računov, minimalno 30 milijard evrov in to v roku dveh let. Potem bomo pa teh 30 milijard razdelili na tri dele. Prvi del okoli 10 milijard bo vrnjen dobesedno in neposredno vsakemu državljanu in državljanski, ki je bil to leta 1991 oziroma potomcem – našim otrokom. To pomeni, da pride, seveda malo zaokroženo okoli 5.000 evrov na slehernega državljana in državljansko. Družina štiričlanska povprečna recimo bi potemtakem dobila 20.000 evrov. Preostalih 20 milijard bomo razdeli na dva sklada. Sklad za razvoj malih podjetij, večjih podjetij in kmetijstva, v katerem bo 10 milijard evrov. To je več kot celotni letni proračun RS. Ta denar bo namenjen gospodarskemu zagonu in bo za ta namen tudi potrošen, v smislu kreditov brez obresti, ki jih bo treba vrniti, ampak pod ekstremno ugodnimi pogoji, zato da bomo dejansko lahko zagnali naše obstoječe gospodarstvo in želeno gospodarstvo. Ta tretji sklad 10 milijard bodo pa šli v ustanavljanje novih podjetij kot družba kot državljani. Se pravi bomo spet naredili to, kar je bilo vendarle dobrega v prejšnjem sistemu družbeno premoženje nerazdeljeno – skupno zasebno. Skratka s temi 10-imi milijardami bomo pomagali zgraditi nova podjetja in odprli nova delovna mesta”.

Kot drugo točko, ki jo Šiško na široko pojasnil, je omejitev obdavčevanja in draginje za razbremenitev družin in gospodinjstev. “Mi smo že v času predvolilne kampanje, jasno povedali, da želimo vrnit ukradeno državo nam ljudem. In to je to. Država je naša, ne pa od nekih samozvanih politikantskih elit, ki so jo ukradle. Ne morejo nas kar nekaj obdavčevati, pa si izmišljevati nove in nove, kaj jaz vem prispevke trošarine in ne vem kaj vse, ki jih potem po svoje razporedijo. To zgleda približno temu, kot bi denar metali skozi okno. Mi želimo najprej vzpostaviti temelje pravične družbe, ki bo delovala v korist ljudi. In družine in gospodinjstva so temelj te družbe. Zato moramo najprej vzpostaviti pogoje, da bodo lahko tisti, ki nimajo velikih dohodkov sploh preživeli. Mi nismo zato, da imamo revščino v tej državi. Mislimo, da država, v kateri je možna revščina, kaj šele 300 do 400.000 revnih, sploh ni nobena država. To je lažna, ukradena družba, s katero se mi ne strinjamo.

In ljudje, ki želite to, da se to spremeni, pojdite na volišča. Pojdite takrat, ko se odloča. Ne biti doma, ker s tem pustite tem, ki nas vodijo že 27 let, da delajo z nami, kar želijo. Če boste ostali doma, pa vas bo spet 50 do 60 odstotkov abstiniralo, se pravi ne bo šlo na volišča, spet bodo zmagali isti. Pa je popolnoma nepomembno ali ti, ki se deklarirajo za leve ali ti, ki za desne, ker to delajo skupaj z roko v roki. Mi želimo to preseči, mi smo Zedinjena Slovenija. Želimo, da ljudje prepoznajo to bistvo našega starodavnega programa. 200 let bo kmalu, kar je ta program nastal. Pa ga generacije prehodnih Slovencev niso bile sposobne uresničiti, ker so jih tujci in vsi ostali tudi domači izdajalci in tisti, ki so imeli osebne interese nad skupnimi interesom, pa so sodelovali s temi tujci, onemogočili. Mi smo prepričani, da ko stopimo skupaj, bomo zedinjeni zmogli vse. Se pravi gremo naprej.

To moramo narediti. V nasprotnem primeru nas čaka bistveno hujša situacija. Se bojim, da bo res, spet sem to grdo besedo uporabil, nič se ne bojim. Ampak ne želim si tega, da bo prišlo do fizičnega obračunavanja, do tega, da bo prišlo do krvaih dogodkov, ki bodo sledili. O tem sploh ni nobenega dvoma, ker že zdaj manjka samo pikica na še i, pa se bo to zgodilo. Pa ne zaradi Zedinjene Slovenije, da ne bo pomote.

Zardi tega, ker imamo v Sloveniji dovolj nezadovoljnih ljudi, ki ne verjamejo nikomur več, tudi nam ne verjamejo, pa nismo imeli do sedaj niti priložnosti, da bi pokazali, da mislimo resno s tem kar delamo. Ljudje imajo skratka dovolj stvari, in samo še ena pikica še manjka pa bo prišlo do prelivanja krvi in potem bo to želo težko zaustavit. Jaz približno si predstavljam, kaj to pomeni in si res tega ne želim.

Zato pa moramo mi narediti vse, kar je v naši moči, da bo zavest teh ljudi, da jih prepričamo, da jih spravimo na volišče, ker na volišču se bo odločalo, kakšna bo naša prihodnost. To se ne odloča v gostilni, potem, ko spijemo pol litra vina, ali tri piva ali pa žgano pijačo, tam se nič ne odloča. Ker vem, da so ponavadi vsi ljudje, ki ne gredo na volišča, potem v gostilni najbolj glasni: kaj so spet oni naredili, kaj so spet to. To ni nič, ljudje božji. Treba je iti na volišče, treba je izkoristit to svojo pravico. In verjemite mi, tega se najbolj bojijo, zato so namensko naredili to, da je čim več ljudi doma. Da se jim je politika priskutila, da nočejo nič slišat o politiki. Ampak glejte, če se enkrat odločimo za to, nič ne moremo narediti, samo prepustimo tem istim prevarantom, goljufom, lopovom, da delajo z nami, kar želijo, kar si oni samo spomnijo. In pol smo mi ovce, ovčice. Mi pa smo ljudje in moramo biti ljudje. In dajmo končno že enkrat biti svobodni ljudje. Ker svobodni ljudje so tisti, ki sami odločajo kako bodo živeli. In to si moramo sami vzeti, ker nam tega noben drug ne bo dal. Svobode ti ne bo poklonil nihče, priboriti si jo moramo sami, to je dejstvo”, je bil v svoji predstavitvi programa kritičen Šiško in dodala da je to zgodovinsko dokazana resnica.

Gre za delni prepis nastopa Andreja Šiška. Celotni nastop si lahko pogledate v spodnjem videu. Prav tako tudi točke programa Gibanja Zedinjena Slovenija. Zanimivo je, da kljub napovedi Slovenske tiskovne agencije, dogodka ni pokrila niti STA, niti nobena druga medijska hiša, kar je glede na volilni rezultat predsedniškega kandidata Šiška, ki je dobil več kot 2 odstotka pomenljivo in zastrašujoče. Medtem ko so nekateri obskurni poskusi vstopa v politiko, deležni neverjetne medijske pozornosti.

sisko program 1
sisko program 2

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    Valoom Blanka 6 let

    Andrej Šiško, Resnice je zmaga!

  • comment-avatar
    milanček 6 let

    Šiško, ali imaš izdelan plan glede prevzema oblasti, pa naj si bo na miren način ali z revolucijo, oz uničenjem kućanove, oz jankovičeve mafije!???? Treba bo nekaj ukrenit!