Ruski pilot se ni predal, boril se je do zadnjega! – TOPNEWS.si

Ruski pilot se ni predal, boril se je do zadnjega!

Ruski pilot se ni predal, boril se je do zadnjega!

Odkrita je identiteta ruskega pilota, ki so ga v soboto ubili teroristi v Siriji, po sestrelitvi njegovega letala SU-25.

Pilot ruskega letala Su-25, major Roman Nikolajevič Filipov, je bil sestreljen nad mestom Idlib, natančneje pri mestu Sarakiba. Preživel je padec letala, saj se je uspel katapultirati, nato je pristal na ozemlju džihadistov.

Na družbenih mrežah se je pojavil video-posnetek trenutka, ko je raketa zadela ruski suhoj, teroristi pa histerično vzklikajo “Alahu ekber!”. Na enem se vidi tudi kako se je pilot katapultiral iz zadetega letala.

Objavljen je tudi video posnetek, na katerem se vidi zadnji trenutek boja katapultiranega ruskega pilota, majorja Romana Filipova z džihadisti, ki so drli v velikih skupinah z vseh strani proti kraju padca letala in ga popolnoma obkolili.

Filipov se je po levje boril s teroristi do smrti, ker ni želel pristati v njihovih rokah. To dokazuje tudi njegova pištola, ki so jo našli poleg njega s praznim šaržerjem. Na Facebooku se je pojavila tudi informacija, da je hrabri pilot izstrelil 34 nabojev v džihadiste, ko pa je videl, da je obkoljen, si je sodil sam z granato, da ne bi postal “plen banditov”.

ruski pilot 1

Pilot je imel pri sebi tudi dokument, ki potrjuje njegovo identiteto in oficirski čin majorja. Major Roman Filipov je s Krima in je bil predlagan za državno priznanje za specialne operacije, ki jih je izvajal v Siriji.

Obstajajo nasprotujoče si informacije o tem, kdo je sestrelil ruskega suhoja, ali pripadniki Hajat Tahrir al Shama ali Džabat al Nusra ali nekatere druge frakcije, saj si vsi džihadisti v Idlibu prisvajajo zaslugo za sestrelitev letala.

Rusko ministrstvo za obrambo je sporočilo, da se je “rusko bojno letalo Su-25 zrušilo 3. februarja nad cono deeskalacije v Idlibu. Pilot je sporočil, da se je katapultiral na območju, ki je pod nadzorom ekstremistov Džabhat al-Nusra (Nusra Front). Letalo je bilo zadeto s prenosnim protizračnim raketnim sistemom.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Diagnostik 6 let

    Slava mu.