(FOTO) Putin blažen med ženami – TOPNEWS.si

(FOTO) Putin blažen med ženami

(FOTO) Putin blažen med ženami

Rusija je proslavila 75. letnico Bitke za Stalingrad, velikega mejnika v Drugi svetovni vojni. Posebno pozornost je pritegnila ena fotografija ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Putin se je udeležil nekaj ceremonij v Volgogradu, nekdanjem Stalingradu in med drugim poziral z dekleti, oblečenimi v uniforme Rdeče armade.

putin zenske 1putin zenske 2

Bitka za Stalingrad je bila glavni mejnik v Drugi svetovni vojni in jo ocenjujejo kot najbolj krvavo bitko v človeški zgodovini. Trajala je od 17. julija 1942 do 2. februarja 1943.

Bitko so zaznamovali brutalnost in brezbrižnost do civilnih žrtev z obeh strani. Bitka je bila sestavljena iz nemškega obleganja ruskega mesta Stalingrada (današnji Volgograd), bitke znotraj mesta in sovjetske protiofenzive, v kateri so bile končno zajete in uničene nemške in ostale sile osi okoli mesta. Skupne človeške izgube se ocenjujejo med 1,5 in 2-ma milijonoma žrtev.

Sicer pa je naslovna fotografija s proslave v Moskvi, ki so jo ameriški mediji komentirali s “Putin’s Miniskirt Army” ali Putinova vojska v mini krilih.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)