Erjavec glede povabila na kavo s strani Mateja Tonina: “Ne vidim razloga, da bi se dobil z nekom, ki opravlja poslovodeče posle” – TOPNEWS.si

Erjavec glede povabila na kavo s strani Mateja Tonina: “Ne vidim razloga, da bi se dobil z nekom, ki opravlja poslovodeče posle”

Erjavec glede povabila na kavo s strani Mateja Tonina: “Ne vidim razloga, da bi se dobil z nekom, ki opravlja poslovodeče posle”

V slovenski “visoki politiki” lahko postane tudi nedolžno povabilo na kavo velik politični problem. Najava v.d. predsednika Nove Slovenije Mateja Tonina, da bo vse predsednike parlamentarnih strank in Marjana Šarca povabil na kavo, je naletela na različne odzive. Medtem ko je Janez Janša povabilo vrnil s tvitom, da je kava za Tonina že pripravljena, pa je Karel Erjavec predsednik Desusa včeraj to povabilo zavrnil z obrazložitvijo, da se ne bo pogovarjal z nekom, ki ni bil izvoljen na kongresu in nima polnih pooblastil.

“Najprej moram reči, da se je gospa Ljudmila Novak umaknila kot dama. Mi smo jo vedno zelo cenili. Bila je zmerna političarka, korektna političarka.  Zdaj, kar se tiče tega vabila na kavo, moram pa reči, da z nekom, ki opravlja poslovodeče posle ne vidim nobenega razloga, da bi se dobili na kavi. Predvsem čakam, da bo v Novi Sloveniji predsednik, ki bo imel polna pooblastila, ki bo izvoljen na njihovem kongresu. Potem pa seveda bo to pravi sogovornik za pogovore glede morebitnega sodelovanja”.

Povabilo na kavo, ki ga je ponudil Matej Tonin na tiskovni konferenci je Janez Janša na Twitterju pospremil s komentarjem, da je kava za Meteja Tonina že pripravljena. Torej, da bo Tonin prišel k Janši in ne obratno.

Tonin je v Odmevih v četrtek že komentiral Janševo povratno povabilo na kavo s sliko kave s srčkom na sredini. Na ugotovitev voditeljice, da ko smo že ravno pri kavah, se je velikokrat v preteklosti dogajalo, da je nekdo povabil, potem je nekdo drug povabil, na koncu pa ni šel nihče k nobenemu, ker je bilo tudi to prvenstvo desno od sredine zelo pomembno. Na kavo vas vabi g. Janša in vi ga vabite, če sem prav razumela na kavo. Kdo bo torej zdaj šel h komu.

Tonin je dejal: “Zame so to otrobi. To so zame nepomembne stvari. Za mene je bistveno, ne kdo bo kam šel na kavo, ampak kako se bomo pogovarjali, da to Slovenijo spravimo naprej. To je bistvena zadeva pri vsej stvari”.

Bolj prizanseljiv je bil do vsega skupaj Dejan Židan predsednik SD: “To je pač ena od političnih strank. V parlamentu se obnaša koretno. Marsikdaj nimamo podobnih stališč. Včasih pa tudi imamo kakšno podobno stališče. Jaz si želim, da bi bilo v Sloveniji čimveč transparentnih strank, mislim da je NSI med njimi. Kako pa znotraj sebe urejajo, kdo jih vodi, kako jih vodi, kar je program, pa je povsem njihova pristojnost”.

Sicer pa je sodeč po tvitu SDS postalo problematično še eno vabilo oziroma udeležba Ljudmile Novak na okrogli mizi o problematiki nevladnih organizacij, ki ga prirejajo Društvo Asociacija, Slovensko mladinsko gledališče in Zavod Maska.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (3)
 • comment-avatar
  milanček 6 let

  erjavec kot Nr1 in tonin kot Nr 2, oba pojdita v 3pm! Erjavec, glede na km, ti si največji izdajalec slovenskega naroda, si večji nproblem kot komunistična golazen!

 • comment-avatar
  domovina mili dom 6 let

  Odziv na vabilo LN pokaže njeno smer, kot satelita murgeljskega.

 • comment-avatar
  baubau 6 let

  računi brez krčmarja