(VIDEO) Srečanje zločincev: Redek posnetek obiska poglavarja NDH Ante Pavelića v Berlinu! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Srečanje zločincev: Redek posnetek obiska poglavarja NDH Ante Pavelića v Berlinu!

(VIDEO) Srečanje zločincev: Redek posnetek obiska poglavarja NDH Ante Pavelića v Berlinu!

Ante Pavelić je leta 1944 s svojimi sodelavci obiskal Adolfa Hitlerja v Berlinu. Redek posnetek iz zbirke “Steven Spielberg and Video Archive” “priča o “zlizanosti” takratnega hrvaškega ustaškega poglavarja Anteja Pavelića z neonacističnim “Führerjem” Adolfom Hitlerjem.

Hrvaški Express.hr poroča, da je bil s Pavelićem tudi minister za notranje zadeve Neodvisne države Hrvaške Mladen Lorković, ki je bil v tistem času zadolžen za proti-judovske zakone.

Kot pričevanje tega srečanja obstaja redek video posnetek, ki je danes del zbirke “Steven Spielberg Film and Video Archive”, na katerem se vidi kako se Hitler in njegov krog tesnih sodelavcev toplo pozdravlja z Antem Pavelićem in njegovim spremstvom. Med drugo svetovno vojno je Pavelić osebno izdal ukaz o ustanovitvi uničevalnega taborišča Jasenovac, v katerem so v slogu nemških uničevalnih taborišč ustaši začeli z genocidom nad Judi, Romi in Srbi, pa tudi s političnimi nasprotniki režima. Vsekakor je Pavelić s svojim zločinskim projektom NDH prinesel Hrvatom nezavedno breme, ki ga še danes prenašajo in ki se ga bodo otepale še prihodnje generacije.

Na srečanju Pavelić-Hitler v Berlinu je bil prisoten tudi zloglasni Heinrich Himmler, poveljnik SS in Gestapa ter glavni organizator Holokausta.
Kako pa je bilo videti srečanje med Hitlerjem in Pavelićem, si lahko pogledate v videu.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Diagnostik 6 let

    Ustaši so izvajali genocid tudi nad Slovenci. Ti naši veliki prijatelji.