Propagandni film proti Goranu Klemenčiču, kandidatu za predsednika ESČP – Bo SDS-u uspelo “zminirati” že drugega kandidata za visok položaj v tujini – TOPNEWS.si

Propagandni film proti Goranu Klemenčiču, kandidatu za predsednika ESČP – Bo SDS-u uspelo “zminirati” že drugega kandidata za visok položaj v tujini

Propagandni film proti Goranu Klemenčiču, kandidatu za predsednika ESČP – Bo SDS-u uspelo “zminirati” že drugega kandidata za visok položaj v tujini

Evropski parlamentarci bodo danes in jutri glasovali o treh kandidatih za novega komisarja za človekove pravice pri Svetu Evrope, ki so v finalu. To so Francoz Pierre-Yves Le Borgn, iz BIH Dunja Mijatović in Slovenec, aktualni minister za pravosodje Goran Klemenčič.

Vendar se je tik pred glasovanjem pojavil video posnetek, ki diskreditira ministra za pravosodje Gorana Klemenčiča, ki naj bi bil “v Sloveniji sinonim za kršenje človekovih pravic in korupcijo”.

Avtorji videa Klemenčiču v videu z glasbeno spremljavo iz filma Boter očitajo, da je kot državni sekretar v kabinetu notranje ministrice Katarine Kresal pokril problematične poteze ministrice, recimo, najem prostorov za Nacionalni preiskovalni urad. Prav tako mu očitajo, da je kot predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) vedel za tako imenovano pranje iranskega denarja prek državne NLB in ga ni prijavil.

V videoposnetku je tudi seja DZ, kjer je Janez Janša Klemenčiču očital domnevno alkoholiziransot.

Janez Janša (@JJansaSDS): “Ima kdo pri roki alkotest? Naj ga prinese v DZ. Minister Goran Klemenčič nažgan kot aksa. Brez heca. Zaudarja 30m naokrog. V živo na 3RTV.”

Soprogi Zorana Klemenčiča, odvetnici Nini Zidar Klemenčič, pa s pomočjo Supevizorja, orodjem, ki ga je vzpostavil prav Klemenčič, očitajo, da so se njeni prihodki od države povečali prav v času mandata njenega moža, ministra Klemenčiča.

Video je nekakšno nadaljevanje spota iz decembra leta 2013 z naslovom: “Kdo je Goran Klemenčič”

S propagandnim videoposnetkom »Who is Nina Betetto«, so aprila 2016 “zminirali” tudi imenovanje podpredsednice Vrhovnega sodišča za sodnico Evropskega sodišča za človekove pravice.

Film je bil objavljen med postopkom izvolitve novega slovenskega sodnika na Evropskem sodišču za človekove pravice (ESČP), pred glasovanjem v parlamentarni skupščini Sveta Evrope in zaslišanjem kandidatov pred pristojnim posvetovalnim telesom parlamentarne skupščine.

O omenjenem filmu je takrat razpravljal tudi Sodni svet, ki je menil, da so na posnetku bile navedene neresnične trditve, in sicer da je sodnica v Sloveniji poznana kot velika kršiteljica človekovih pravic, da je hotela legalizirati medvojne in povojne poboje in da je imela ključno vlogo v politično motiviranem postopku Patria.

Pred tem je bil novembra 2014, na vrhuncu sodnega epiloga v aferi Patria, videoobdelave deležen predsednik Vrhovnega sodišča Branko Masleša.

Z video posnetki pa so napadli tudi Danila Türka med njegovo predsedniško kandidaturo in v času, ko je neuspešno kandidiral za GS OZN.

Probleme z imenovanjem za komisarko je imela tudi nekdanja predsednica vlade in poslanka Alenka Bratušek, ki so ji ostro nasprotovali predvsem poslanci Evropske ljudske stranke.

Znano je, da ima SDS in Janez Janša vplivno pozicijo v vrhu Evropske ljudske stranke v Bruslju, ki mu pripadata predsednik EPP Joseph Daul, predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker in številni drugi evropski voditelji.

Med drugimi EPP pripadajo ali so pripadali tako imenovani “Črni internacionali” tudi nemška kanclerka Angela Merkel, irski premier Enda Kenny, španski premier Mariano Rajoy, portugalski premier Pedro Passos Coelho, romunski predsednik Klaus Iohannis, madžarski premier Viktor Orbán, bivša poljska predsednica vlade Ewa Kopacz, latvijska predsednica vlade Laimdota Straujuma, ciprski predsednik Nicos Anastasiades, bolgarski premier Boyko Borissov ter mnogi drugi voditelji evropskih držav.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (9)
 • comment-avatar
  odzunaj 6 let

  Resnica boli, komentarji še bolj !

 • comment-avatar
  milanček 6 let

  pravilno, on bi moral že vrsto let sedeti na Dobu!

 • comment-avatar
  KIKI 6 let

  Super! Za avizo za ta film sem pričakoval kar
  “nastop” G. Klemenčiča, pijanega kot “mavra”, kako
  je prikolovratil, “komentiral”, se bebavo režal in se
  odmajal iz seje DZ ! Veliko zvezdo, velikega
  ministra resničnostnega šova te vlade ne bodo
  mogli spregledati v Svetu EU! ….Upam!

 • comment-avatar
  xtc 6 let

  Dejstvo je,da Klemenčiči in Zidarji niti približno ne sodijo v bližino Bruslja ampak na Dob za trajno.

 • comment-avatar
  Oregon 6 let

  hvala Bogu, tole ozaveščanje morebitnih nevednežev je delovalo. Odpadel je kot usran golob. Pravilno. A večjih kretenov leve vlade ne morete kandidirati? Bratušek-sramota, Turek-sramota. Klemenčič-sramota.

 • comment-avatar
  Oregon 6 let

  sam se je zminiral s kretenskimi dejanji v bliznji preteklosti. Imamo cel kup neodvisnih strokovnjakov, ne pa forsirat skorumpirane sistemske funkcionarje, za katere se iz aviona vidijo svinjarije ki jih po narekih počnejo. Halo Cerar, se niste nič naučili po debaklu z Bratovškovo ko se nam je smejal ves svet, po strmoglavljenu vašega Turka na trda tla? Zdaj še tega loja?

 • comment-avatar
  Lesena Obleka 6 let

  Hvala SDS, da ste “sfukal” klemenčiča…res hvala!

 • comment-avatar
  Hribouc 6 let

  Rabimo še več takih filmov z lepo glasbo!
  Perfektno narejeno, kje je pa angleška, nemška in kitajska verzija?

  Rabimo mesečno obnovljeno produkcijo za vsako Barabo, ki buldožira na naš račun po Sloveniji!

  Ne gre za to, da Janša prevzema odgovornost za izdelavo takih prepotrebnih filmov in ni treba, da se izpostavlja-zakaj vse on?
  Janez, naredi ” Civilnodružbeno produkcijo Triglav -film” , ki bodo kot nekoč Agitpropovski reklamni filmi
  pred predvajanjem vsakega filma!
  TO MORA MED LJUDSTVO, DA SE PREBUDI!
  USEKAJ PO NEGATIVNI SELEKCIJI VOLČJEGA TROPA POLITIKANTOV, APARTČIKOV, “DIREKTORJEV”, KRIMINALCEV , TATOV, RAUBARJEV IN BANDITOV!

 • comment-avatar
  Hribouc 6 let

  A sem spregledal?
  Kje je pa njegov delež v IRAN GATE megakriminalu?
  Iran = CCCP Putinrusija
  A ga bodo , Evropa in amerikanci izbezali iz ušive luknje?