Pernar bi poslal vojaške ladje v Piranski zaliv: Slovencem je treba preprosto povedati, da “imamo večjega!” – TOPNEWS.si

Pernar bi poslal vojaške ladje v Piranski zaliv: Slovencem je treba preprosto povedati, da “imamo večjega!”

Pernar bi poslal vojaške ladje v Piranski zaliv: Slovencem je treba preprosto povedati, da “imamo večjega!”

Ivan Pernar, poslanec Živega zida v hrvaškem Saboru, je izjavil, da bi spor s Slovenijo glede Piranskega zaliva rešil tako, da bi Hrvaška v zaliv napotila vojaško mornarico.

ladja piranski zaliv

“Slovenija sploh nima vojaške mornarice. Če bi Hrvaška poslala tja eno vojaško ladjo, bi se vse to nategovanje prenehalo. Ne bi več te slovenske policijske kadi maltretirale naše ribiče, temveč bi dojeli, da je Hrvaška suverena država, da varuje svoje morje in da nimajo kaj iskati v naših vodah. Vse to nategovanje in pričkanje, ki traja že mesece, bi se v trenutku končalo”, je dejal Pernar za Novi list.

Piranski zaliv

Na vprašanje, ali bi takšna akcija lahko izzvala izbruh nasilja, je Pernar odgovoril: “Ma, kakšno nasilje. Ne vem kje vi tu vidite nasilje. Tudi pošiljanje policijskega čolna je potem lahko nasilje. To je preprosto situacija, kot bi (ameriški predsednik Donald) Trump dejal – moj je večji. Treba je preprosto Slovencem povedati “naš je večji” in na svidenje”, je odločen Pernar.

Kar zadeva notranjo politiko, je Pernar pojasnil, da je uspeh njegove stranke rezultat izgube kredibilnosti Mosta, razpada SDP-ja in osovraženosti premierja Andreja Plenkovića v javnosti.

“Naš kratkoročen cilj je, da postanemo največja opozicijska stranka. Naš cilj je, da po drugih volitvah pridemo v pozicijo, da oblikujemo oblast. Tudi sedaj so nam ponudili, da vstopimo v vladno koalicijo s HDZ, vendar to ne bi bila resnična oblast, bili bi tam kot tisti Vrdoljak. To nas ne zanima. Mi smo igralci na veliko, zanimajo nas velike stvari”, je dejal Pernar.

“Naš program je jasen in javen – od monetarne reforme do izstopa iz NATO in EU in naprej, na primer, ukinitev TV naročnine, dvig minimalne pokojnine…” je pojasnil in dodal, da bo Živi zid postavil interese državljanov pred interese kreditodajalcev. Pove, da se zaveda, da je to obljubljala tudi grška Siriza, vendar je popustila zaradi pritiska, saj je “niso vodile avtoritarne osebnosti, temveč nekakšni psevdolevičari”.

juncker

Pernar: Če bi bil Orban resnično dober državnik, bi EU napodila Madžarsko

Ko ga je novinar primerjal z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom, je Pernar dejal, da je Orbanova politika polna kompromisov in brez zamer.

“Vse dokler je Madžarska v EU, to pomeni, da Orban izvaja služabniško politiko. Če bi bil Orban resnično dober državnik, bi EU iz svojega članstva izključila Madžarsko”, meni Pernar.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)