Plenković: Hrvaška ni kršila mednarodnega prava, temveč je to storila Slovenija! – TOPNEWS.si

Plenković: Hrvaška ni kršila mednarodnega prava, temveč je to storila Slovenija!

Plenković: Hrvaška ni kršila mednarodnega prava, temveč je to storila Slovenija!

Predsednik HDZ in hrvaški premier Andrej Plenković je danes na shodu HDZ v Splitu dejal, da ima Hrvaška “polno odprtih vprašanj z vsemi sosedi” in se zavzel za reševanje vprašanja meje s Slovenijo z dialogom in sporazumom. Izjavil je tudi, da Hrvaška ni kršila mednarodnega prava, temveč je to storila Slovenija.

Plenković je v zvezi z vprašanjem arbitraže dejal: “Naša stališča pojasnjujemo našim prijateljem in s tem bomo nadaljevali. Prepričan sem, da bomo le na tak način dosegli rešitev, ki bo sprejemljiva, in tako bo, s politično voljo in pristankom enega in drugega naroda ter enih in drugih institucij, medsebojno tudi sprejemljiva.” Za to pa je potreben “sporazum in dialog”, je dejal Plenković na svečanem shodu ob 28. obletnici ustanovitve splitskega HDZ.

Plenković je še dodal, da Hrvaška in Slovenija nista nikoli pred tem imeli kakršnegakoli medsebojnega velikega problema, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

“Odgovorni smo, da vprašanje meje s Slovenijo, ki je edina država, s katero nismo imeli pravega in velikega problema, rešimo v obojestransko zadovoljstvo, je sporočil hrvaški premier.

Plenković je tudi izjavil, da Hrvaška ni kršila arbitražnega prava, temveč je to storila Slovenija: “Imeli smo arbitražo, vstopili smo vanjo v kontekstu vstopa Hrvaške v EU. Vse, kar smo delali je bilo strokovno. V tem procesu, mi nismo storili napake, nismo kršili mednarodnega prava, temveč je to storila druga stran.”

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)