(VIDEO) Novi ameriški veleposlanik še ni vstopil v Hrvaško, pa je že šokiral hrvaško javnost! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Novi ameriški veleposlanik še ni vstopil v Hrvaško, pa je že šokiral hrvaško javnost!

(VIDEO) Novi ameriški veleposlanik še ni vstopil v Hrvaško, pa je že šokiral hrvaško javnost!

Novi ameriški veleposlanik na Hrvaškem je Robert Kohorst, ki je eden največjih ameriških poslovnežev, ljubitelj golfa, prijatelj predsednika Donalda Trumpa, meni, da bo služboval v Jugovzhodni Aziji.

Zanimivo je, da Kohorst pred tem ni nikoli delal v diplomaciji, zaradi česar bo zelo zanimivo videti, kako se bo znašel v novi funkciji veleposlanika v Hrvaški. Med pogovorom, glede opravljanja nove funkcije veleposlanika na Hrvaškem, je pred Odborom za zunanjo politiko ameriškega Senata naredil že prvo svojo veliko napako.

Namreč, ko je odgovarjal na vprašanje o pomembnosti Hrvaške in Srbije za stabilizacijo odnosov v regiji, je Kohorst dejal:

“Hrvaška je dolgoletna zaveznica ZDA, velika podpornica NATO in vir stabilnosti v jugovzhodni Aziji”.

Tako je veleposlanik Robert postal še eden v nizu Trumpovih prijateljev in donatorjev, ki je dobil za nagrado vplivno in močno pozicijo veleposlanika in predstavnika ameriških interesov.

Ameriški mediji so pred kratkim poročali, da ima ZDA dve vrsti veleposlanikov: karierne in predsednikove prijatelje.

Hrvaški mediji pa ocenjujejo, da postavitev Roberta Kohorsta za veleposlanika na Hrvaškem, govoriti o marginalizaciji Hrvaške, ko gre za vprašanje “velikega prijateljstva z Združenimi državami Amerike”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)