Trumpa razglasili za največjega sovražnika svobode govora – TOPNEWS.si

Trumpa razglasili za največjega sovražnika svobode govora

Trumpa razglasili za največjega sovražnika svobode govora

Ameriški Odbor za zaščito novinarjev (CPJ) je dodelil nagrado ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu za “napade na medije, utišanje kritikov oblasti in slabitev demokracije”.

Odbor za zaščito novinarjev CPJ (Committee to Protect Journalists) s sedežem v New Yorku je razglasil ameriškega predsednika Donalda Trumpa za največjega sovražnika svobode medijev med vsemi svetovnimi voditelji. CPJ je tudi sporočil, da so Trumpu “dodelili nagrado, namenjeno svetovnim vodjem, ki najbolj napadajo medije in standarde, ki podpirajo svobodo medijev”.

CPJ je pojasnil, da je najbolj očiten in najbolj pogost Trumpov prestopek “neupoštevanje prvega amandmaja ameriške Ustave in to v takem obsegu, da so tuje države sprejele njegovo skovanko “lažne novice ali “Fake News”, kot nekaj, s čemer ameriški predsednik udriha po objavljenih kritikah”.

Trumpova “Nagrada za lažne novice”

“Ameriški predsednik si je zaslužil največjo nagrado za vseobsežen uspeh v spodkopavanju globalne svobode medijev”, je včeraj sporočil CPJ in pojasnil, da je Trump “zmagal kljub temu, da Rusija in Kitajska izvajata močen nadzor nad njunimi državnimi mediji”.

CPJ je poleg Trumpa nagradil še turškega in ruskega predsednika, kot liderja držav, ki se najbolj borita proti kritikam in slabita demokracijo. CPJ je tudi poudaril, da so bili Trumpovi napadi na medije “najbolj številni v svobodnem svetu” in da jim je ameriški predsednik kar nekajkrat grozil s tožbami in z odvzemom dovoljenj za delo.

Prejšnji teden je ameriški predsednik najavil, da bo 17. januarja podelil nagrado za “najbolj skorumpirani medij, z največ lažmi na svetu”, ki jo je poimenoval “Nagrada za lažne novice”. V zadnjih nekaj dneh je ameriški predsednik Donald Trump poskušal preprečiti objavo knjige Ogenj in bes novinarja Michaela Wolffa, ki med drugim vsebuje navedbe, da Trumpovi zaposleni ne opravljajo svojega dela, Trumpa pa oceni kot nesposobnega za opravljanje funkcije predsednika.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Soave 6 let

    Ja, hudir, no ? Kaj pa je svoboda govora ??