Kako bi bila videti vojna za Piranski zaliv in kako Boruta Pahorja v vlogi vrhovnega poveljnika vidijo na Facebooku – TOPNEWS.si

Kako bi bila videti vojna za Piranski zaliv in kako Boruta Pahorja v vlogi vrhovnega poveljnika vidijo na Facebooku

Kako bi bila videti vojna za Piranski zaliv in kako Boruta Pahorja v vlogi vrhovnega poveljnika vidijo na Facebooku

Priprave na odločilno bitko med Slovenijo in Hrvaško so očitno v polnem teku. Tako je hrvaški premier Plenković v četrtek na Sljemenu spremljal priprave in bodril hrvaško “gorsko” enoto na smučeh. Čeprav je kasneje za javnost malce omilil retoriko z besedami:

plenkovic

“Ne bomo se šli vojne s Slovenci. Bodimo realni, smučajmo”, je pred dnevi dejal hrvaški premier Plenković v odgovoru na poziv evropske poslanke Ruže Tomašić, da se v Piranskem zalivu bolj odločno aktivira hrvaška policija, po potrebi pa tudi vojska.

Na Facebooku pa se je pojavila fotografija – fotomontaža vrhovnega poveljnika in predsednika države Boruta Pahorja na supu v Piranskem zalivu, ki je na čelu slovenskih enot bojne mornarice policije in vojske. Fotografijo je nastala po izvirniku na Instagramu v času predsednikove predvolilne kampanje.

erjavec 1

Kako namerava Erjavec ustaviti hrvaškega Tromblona in njegove veterane

Zunanji minister Erjavec pa je na posvetu slovenskih diplomatov na Brdu pri Kranju pomiril diplomacijo z besedami: “Naj hrvaški čolni le pridejo v Piranski zaliv in se vozijo, jim bo že zmanjkalo nafte”. Slovenija bo torej šla na izčrpavanje sovražnika, ki ne bo imel zaledja v zagotavljanju goriva in hrane in se bo moral umakniti.

V ponedeljek se namreč izteka ultimat, ki ga je vojni veteran Petar Janjić Tromblon postavil Andreju Plenkoviću, da reši problem s Slovenijo ali pa ga bodo rešili hrvaški vojni veterani sami. Tromblon je najavil, da bo organiziral 100 ladij in čolnov, napolnjenih s hrvaškimi vojnimi veterani, ki se bodo napotile proti Piranskemu zalivu in “zaščitile hrvaško morsko državno mejo s Slovenijo pred nizkotnimi vpadi tuje policije v hrvaške teritorialne vode…

Potem bomo veterani prišli s stotimi čolni. Sposoben sem pripeljati 100 čolnov z Donave, Save in Drave, pa bomo tam pluli in rad bi videl kdo nas bo ustavil, kdo nas bo tam kaznoval. Pa bomo videli katera slovenska ladja bo vplula v hrvaške vode”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)