Bela hiša pripravlja strategijo napada na Severno Korejo – TOPNEWS.si

Bela hiša pripravlja strategijo napada na Severno Korejo

Bela hiša pripravlja strategijo napada na Severno Korejo

Združene države Amerike pripravljajo strategijo vojaškega napada na Severno Korejo, da bi zaustavile njen jedrski program oboroževanja. Bela hiša je dramatično okrepila priprave na vojaško opcijo, zaradi bojazni, da diplomacija ne bi uspela najti rešitve, je izvedel britanski Telegraph od dobro obveščenega vira.

Ena od opcij je uničenje kraja, s katerega Severna Koreja izstreljuje rakete (lansirni plato) in to preden ga severnokorejski režim ponovno uporabi za nov raketni poskus. Tudi zaloge oborožitve bi utegnile biti tarča.

Cilj je, da ameriške vojaške sile pokažejo severnokorejskem liderju Kim Jong-unu, da ZDA mislijo resno s prizadevanji za zaustavitev nadaljnjega jedrskega razvoja oborožitve Severne Koreje in slednjo tako prisilijo k pogajanjem.

Omenjeni načrt sta razkrila dva bivša ameriška uradnika, ki sta delala na primeru in en uradnik iz ameriške administracije.

“Pentagon poskuša najti opcijo, ki bi omogočila, da bi ZDA udarile v “srce” Severne Koreje”, so povedali viri za britanski Telegraph.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)