Veber: “Poslanci moramo biti predstavniki vseh volivk in volivcev, ne pa ujetniki odločanja v vrhovih političnih strank” – TOPNEWS.si

Veber: “Poslanci moramo biti predstavniki vseh volivk in volivcev, ne pa ujetniki odločanja v vrhovih političnih strank”

Veber: “Poslanci moramo biti predstavniki vseh volivk in volivcev, ne pa ujetniki odločanja v vrhovih političnih strank”

Podpredsednik SD Janko Veber je vodjo poslanske skupine SD Matjaža Hana obvestil, da z današnjim dnem izstopa iz poslanske skupine in bo deloval kot samostojni poslanec. Ocenjuje namreč, da bo lahko tako lažje upravičil zaupanje volivcev, je povedal. Za zdaj sicer ostaja v SD. Sporočilo za javnost objavljamo v celoti:

OD DANES BOM SAMOSTOJNI POSLANEC

Ljubljana 19. december – Po današnjem zasedanju državnega zbora sem Matjaža Hana, vodjo poslanske skupine SD v Državnem zboru RS, obvestil, da izstopam iz poslanske skupine SD. Današnje plenarno zasedanje zaključuje delo državnega zbora v tem koledarskem letu, zato sem izbral ta simbolni termin. Tudi v prihodnje bom vestno in odgovorno opravljal svoje delo, saj zastopam stališče, da moramo biti poslanci in poslanke predstavniki vseh volivk in volivcev, ne pa ujetniki odločanja v vrhovih političnih strank.

Pred koncem vsakega leta delamo obračun vsega, kar se je zgodilo v 12 mesecih, in menim, da je to čas za oceno, da bom lahko zaupanje volivk in volivcev, ki so mi ga izkazali na prejšnjih parlamentarnih volitvah, najbolje upravičeval kot samostojni poslanec. V zadnjih mesecih se prepogosto nisem mogel več poenotiti z večinskimi odločitvami poslanske skupine, ki sem ji do danes pripadal. Poleg tega pa me je odnos odločevalcev do nekaterih področij družbenega življenja prepričal, da moram še bolj odločno uveljaviti svoja načela in zaveze, ki sem jih dal volivcem in volivkam.

Najpomembnejše področje, ki se mu posvečam že vse poslanske mandate, je odnos do lastnine. Na dveh področjih. Prvo zajema odpravo družbene neenakosti z odnosom do družbene lastnine. Drugo pa nacionalni odnos do lastnine proizvodnih in drugih potencialov, ki opazno in neopazno polzijo v lastniške kremplje plenilcev različnih formatov in pisanega porekla. Do tega bistvenega in nenadomestljivega nacionalnega bogastva je odnos v sedanjem sklicu slovenskega parlamenta preveč pasiven in preveč brezbrižen. Samostojnost Slovenije lahko ubranimo samo z ustreznimi materialnimi osnovami in z umnim gospodarjenjem potencialov. V ta segment pa ne sodita razprodaja in druge omejitve upravljanja s premoženjem. Zato se mi v preostanku mandata zdi vredno opozarjati na ta področja brez špekulacij in z visoko odgovornostjo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)