Vojna med agencijami in mediji glede odstotkov podpore Marjanu Šarcu – TOPNEWS.si

Vojna med agencijami in mediji glede odstotkov podpore Marjanu Šarcu

Vojna med agencijami in mediji glede odstotkov podpore Marjanu Šarcu

Različne ankete, različna metodologija, različni odstotki, bi lahko rekli, glede na zadnje meritve podpore strankam in njihovim predsednikom. Delo Stik je Marjana Šarca ponovno postavilo na prvo med politiki, RTV Slovenija – Ninamedia pa njegovo Listo na peto mesto.

Pred kratkim je javnomnenjska anketa Dela namreč namerila prvo mesto Listi Marjana Šarca pred strankama SDS in SD, kar je dvignilo nemalo prahu in povzročila paniko med etabliranimi političnimi strankami. Vendar, ne za dolgo.

Včerajšnja objava ankete Ninamedie na vzorcu 700 vprašanih, ki jo je naročila javna RTV SLO, je postavila Listo Marjana Šarca – na 5. mesto – kamor po mnenju nekaterih političnih veljakov predvsem iz SD in SDS tudi spada in malce pomirila razburkano politično sceno. Najbolj prizadeti so si končno oddahnili. Vendar ne za dolgo.

Danes je za presenečenje poskrbelo Delo tako, da je Marjan Šarec zopet prehitel Janeza Janšo in Dejana Židana. Tokrat po najvišji oceni glede zaupanja vrednega politika političnih strank. V anketi, ki jo je izvedel oddelek za tržne raziskave Delo Stik med 13. in 15. decembrom na vzorcu 530 ljudi, so anketiranci odgovarjali na vprašanje, kateri predsednik politične stranke je najbolj zaupanja vreden. Največ jih je navedlo Marjana Šarca, nedavnega predsedniškega kandidata, sicer predsednika stranke Lista Marjana Šarca (14,4 odstotka). Sledijo mu prvak SD Dejan Židan in predsednik SDS Janez Janša z 12,3 odstotka, Miro Cerar (7 odstotkov), Ljudmila Novak (6,7 odstotka), Luka Mesec (6,3 odstotka), Bojan Dobovšek (3,4 odstotka), Zmago Jelinčič, Zoran Janković, Alenka Bratušek, Karl Erjavec, Marko Zidanšek in Aleš Primc. A kar 19,6 odstotka vprašanih je odgovorilo, da nobeden od predsednikov političnih strank ni vreden zaupanja, 5,6 odstotka pa jih je odgovorilo z ‘ne vem’. Anketirani so še povedali, da so zelo ponosni na Slovenijo, malo manj pa na demokracijo; 55 odstotkov prebivalcev Slovenije je ponosnih oziroma zelo ponosnih na svojo domovino, precej razočarani pa so nad stanjem demokracije v državi, delovanjem Državnega zbora ali vladajoče koalicije, še najbolj pa nad delovanjem političnih strank.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    mginko 7 let

    Pri urologih cele velike vrste glavnih rdečih, zaradi povečanja delovanja “MOKRIH SANJ” na Marjana Šarca.
    Nič več ne bo tako kot je bilo, pa če se murgle razletijo v sanjah.