Britanski parlament blokiral premierko Thereso May! – TOPNEWS.si

Britanski parlament blokiral premierko Thereso May!

Britanski parlament blokiral premierko Thereso May!

Britanski poslanci so porazili načrt premierke Therese May glede Brexita, s tem ko so izglasovali, da ima britanski parlament zadnjo besedo v zvezi s kakršnimkoli sporazumom z Evropsko unijo o izstopu Velike Britanije iz EU.

Za vključitev parlamenta v proces Brexita je glasovalo 309 poslancev Spodnjega doma britanskega parlamenta, medtem ko jih je bilo 305 proti.

Nekaj poslancev iz vladajoče Konzervativne stranke premierke Mayeve je podprlo opozicijo pri vztrajanju, da mora kakršenkoli sporazum z EU najprej odobriti britanski parlament preden le ta stopi v veljavo, s čemer se v bistvu daje poslancem pravico veta v zvezi z Brexitom.

Britanski mediji poročajo, da poteza britanskih poslancev, ki je spremenila premierkin načrt glede Brexita, lahko zakomplicira njena prizadevanja za prekinitev odnosov z Evropsko unijo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 6 let

    Samo butcem ni bilo jasno ,da tak dogovor,kot ga je Mayeva doseglaz EU ne bo šel skozi,ker se hočejo Britanci znebiti čim več podpovprečnih,škart in povprečnih priseljencev iz EU.