Po zmagi na lokalnih volitvah, predsednik Nicolas Maduro grozi: prepovedal bom opozicijo! – TOPNEWS.si

Po zmagi na lokalnih volitvah, predsednik Nicolas Maduro grozi: prepovedal bom opozicijo!

Po zmagi na lokalnih volitvah, predsednik Nicolas Maduro grozi: prepovedal bom opozicijo!

V Venezueli je včeraj vladajoča Socialistična stranka predsednika Nicolasa Madure zmagala na lokalnih volitvah, kjer so državljani volili župane. Predsednik Nicolas Maduro zdaj grozi, da bo prepovedal vodilnim opozicijskim strankam sodelovanje na prihodnjih volitvah, ki bodo potekale leta 2018.

Na stotine ljudi je v nedeljo vzklikalo “Odidi, Donald Trump” med Madurovim govorom v Karakasu, kjer javnosti sporočil, da so vladni kandidati zmagali v več kot 300 od skupaj 335 občinah, poroča AP.

“Stranke, ki danes niso sodelovale, ne morejo več sodelovati. Izginile bodo s političnega zemljevida,” je dejal Maduro v odgovor glede odločitve opozicije, da bojkotira volitve.

Tri od štirih največjih opozicijskih strank so zavrnile udeležbo na lokalnih volitvah in pri tem zagovarjale stališče, da je volilni sistem “nameščen”, neudeležba opozicijskih strank že na volitvah leta 2005, pa je samo okrepila obstoječo vlado.

Včerajšnje lokalne volitve so bile zadnje, ki so jih izvedli v Venezueli pred predsedniško tekmo naslednje leto, kjer se pričakuje, da se bo Nicolas Maduro potegoval še za en predsedniški mandat, kljub svoji visoki nepopularnosti.

“Imperialisti so pokušali zažgati Venezuelo in nam odvzeti bogastvo. Porazili smo ameriške imperialiste z našimi glasovi, idejami, resnicami, razlogi in voljo naroda,” je sporočil zbranim venezuelski predsednik Nicolas Maduro.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)