(VIDEO) Konec drame: Bivši predsednik Gruzije Saakašvili aretiran na strehi svoje hiše potem, ko je grozil, da bo skočil – TOPNEWS.si

(VIDEO) Konec drame: Bivši predsednik Gruzije Saakašvili aretiran na strehi svoje hiše potem, ko je grozil, da bo skočil

(VIDEO) Konec drame: Bivši predsednik Gruzije Saakašvili aretiran na strehi svoje hiše potem, ko je grozil, da bo skočil

Danes so v Kijevu aretirali bivšega predsednika Gruzije Miheila Saakašvilija na strehi njegove hiše, od kjer je pred tem grozil, da bo skočil.

Pripadniki ukrajinske policije so aretirali bivšega predsednika Gruzije Miheila Saakašvilija na strehi njegove hiše v Kijevu. Na kraju dogajanja je bilo prisotnih okoli 30 Saakašvilijevih pristašev in okoli 100 policistov.

Saakašvilijev soborec David Sakvarelidze je danes zjutraj izjavil, da so neznane osebe udrle skozi vrata Saakašvilijeve hiše v Kijevu. Enega od sodelavcev bivšega predsednika Gruzije so hospitalizirali zaradi zlomljenih rok in nog“, je poročala ukrajinska televizija.

sakasvili samomor aretacija 1

David Sakvarelidze, maja lani zamenjani namestnik generalnega državnega tožilca Ukrajine

Agencija Tass poroča, da Saakašvili še vedno ni zapustil hiše in da so njegovi pristaši blokirali ulico.

Britanski Independent piše, da je vse skupaj začelo odvijati okoli sedme ure zjutraj po lokalnem času, ko so se pripadniki tožilstva pojavili v njegovi hiši v ukrajinski prestolnici. Kot trdi Saakašvilijev tesen sodelavec David Sakvarelidze, so poskušali na silo vstopiti v hišo in izvesti hišno preiskavo.

S Saakašvilijem, ki že tri leta živi v Ukrajini, so se pogajali policijski pogajalci medtem, ko je grozil, da bo skočil s strehe svoje hiše.

Kot je sporočila ukrajinska agencija UNIAN, sklicujoč se na tajne vire, se preiskava izvaja zaradi suma, da protestne akcije, v katerih sodeluje Meheil Sakašvili financirajo prijatelji bivšega predsednika Viktora Janukoviča.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)