Kaj je mednarodni tožilec Haaškega sodišča Serge Brammertz med vikendom počel na Bledu? – TOPNEWS.si

Kaj je mednarodni tožilec Haaškega sodišča Serge Brammertz med vikendom počel na Bledu?

Kaj je mednarodni tožilec Haaškega sodišča Serge Brammertz med vikendom počel na  Bledu?

Medtem ko je portal IUS-INFO včeraj podelil priznanja najvplivnejšim pravnikom v Sloveniji – Mateju Avblju, Klemnu Jakliču, Vlasti Nussdorfer, Marku Pavlihi, Vasilki Sancin, Andražu Teršku, Miru Cerarju, Boštjanu M. Zupančiču, Luciji Šikovec Ušaj in Franciju Matozu (Boštjan M. Zupančič, Lucija Šikovec Ušaj, Franci Matoz in Miro Cerar se niso udeležili podelitve) – je minuli vikend Ifimes podelil priznanja dvema mednarodnima pravnikoma.

serge.brammertz

Mednarodni tožilec Serge Brammertz, ki je nedavno uspel obsoditi Ratka Mladića na dosmrtni zapor, se je namreč minuli vikend mudil na Bledu. V Slovenijo je po naših podatkih prišel brez varnostnikov. Zanimivo pa je, da je njegov obisk potekal v popolnem medijskem mrku.

vojislav seselj

Mednarodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) je namreč baronu podelil visoka priznanja “Svetovna osebnost desetletja s področja pravosodja« glavnemu tožilcu Mednarodnega kazenskega sodišča za nekdanjo Jugoslavijo (ICTY) baronu Sergu Brammertzu.

Zanimivo je, da je praktično prvi človek Haaškega tožilstva prišel v Slovenijo samo zato, da je prejel priznanje Ifimesa, ki ga vodi Zijad Bečirović. Predvsem v kontekstu srbske kritike na račun Haašega sodišča, češ da obsoja samo Srbe, ne pa tudi Hrvatov, Bošnjakov in Kosovarjev. Tako so bili oproščeni hrvaški general Ante Gotovina, Bošnjak Naser Orlič in Kosovar Ramush Haradinaj. Od Srbov je iz Haašega sodišča uspelo zaradi zdravstvenih razlogov priti samo četniškemu vojvodi Vojislavu Šešlju, ki je takole žalil tožilce Haaškega tribunala za vojne zločine s področja nekdanje Jugoslavije:

Tožilstvo ICTY pa je prejelo visoko priznanje za izjemen prispevek k resnici, pravičnosti in spravi. Visoko priznanje “Najboljši vodja tožilstva na Balkanu“ je bilo podeljeno vodji Specialnega javnega tožilstva Republike Makedonije Katici Janevi, visoko priznanje “Najboljše tožilstvo na Balkanu“ pa Specialnemu tožilstvu (SJO) Republike Makedonije.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)