Pretres na ameriški medijski sceni: Trumpovi ljudje kupili revijo Time skupaj s podjetjem Meredith! Uredniki obupani! – TOPNEWS.si

Pretres na ameriški medijski sceni: Trumpovi ljudje kupili revijo Time skupaj s podjetjem Meredith! Uredniki obupani!

Pretres na ameriški medijski sceni: Trumpovi ljudje kupili revijo Time skupaj s podjetjem Meredith! Uredniki obupani!

Podjetje Meredith, ki ima v lasti več časopisov, internetnih medijev in televizij v ZDA, kupuje skupaj z lastnikoma podjetja Koch Industries izdajalca revija Time za 1,8 milijarde dolarjev.

trump time 1

To, kar zbuja pozornost je dejstvo, da je skupina Meredith kupila revijo Time, s finančno pomočjo bratov Koch, milijarderjev in lastnikov drugega največjega ameriškega podjetja Koch Industries. Brata Koch sta v dogovor vstopila s 650 milijoni dolarjev. Brata Charles in David Koch sta razen po bogastvu znana tudi kot financerja Republikanske stranke in borca za konservativne vrednote.

Njuna udeležba pri nakupu skupine Time tako odpira vprašanje, ali imata brata Koch pri tem politični interes in ali bo revija Time postala njuna javna govornica, preko katere bosta propagirala svoje poslovne in politične interese.

Iz Meredita so takoj po teh javnih špekulacijah sporočili, da brata Koch, pa tudi nihče drug iz njihovega podjetja, ne bosta imela sedeža v upravnem odboru podjetja in da se ne bosta vmešavala v uredniško politiko.

Obe podjetji skupaj sta lani imeli 4,8 milijard dolarjev prihodkov. Meredith je sporočil, da bosta skupaj imeli 135 milijonov bralcev in 60 milijonov naročnikov. Meredith je še sporočil, da bo dogovor povečal Time-ovo privlačnost med oglaševalci in da bo morda kupil še kakega, vendar bo tudi preučil možnost, da katerega od svojih časopisov tudi proda.

trump time 2

Charles Alexander, nekdanji urednik Tima, ki je to funkcijo opravljal 13 let, je dejal, da bo za Time katastrofa, če v njegovo lastniško strukturo vstopita brata Koch, kar se je nazadnje tudi zgodilo.

Alexander se je namreč obregnil ob vlogo, ki jo je imel Time pri opozarjanju na klimatske spremembe, kot tudi sploh na varovanje okolja, medtem ko sta brata Koch velika igralca v naftnem in plinskem biznisu, velikokrat pa sta denar nakazovala združenjem in ljudem, ki zanikajo podnebne spremembe.

Time je sicer dve leti zapored beležil izgubo. Tudi njegovi prihodki so se zmanjšali, odkar se je ločil od Time Warnerja, leta 2014.
Korporacija Meredith, s sedežem v ameriški zvezni državi Iowi, ima v ZDA 17 lokalnih televizijskih postaj. Med njenimi časopisi so Better Homes & Gardens, Family Circle in Allrecipes. Time ink iz New Yorka izdaja Time, Sports Illustrated, People, Fortune in Entertainment Weekly.

logo-topnews (1)

io

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Oregon 6 let

    Super, da vsaj enkrat levaki mal popušijo na medijski sceni, za razliko od Slo kjer je vse v komunajzarski domeni.