(VIDEO) Poglejte izbrani okus Roberta Mugabeja in njegove soproge “Gucci” Grace: Zlato palačo zgradila srbska firma! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Poglejte izbrani okus Roberta Mugabeja in njegove soproge “Gucci” Grace: Zlato palačo zgradila srbska firma!

(VIDEO) Poglejte izbrani okus Roberta Mugabeja in njegove soproge “Gucci” Grace: Zlato palačo zgradila srbska firma!

Zdaj že bivši predsednik Zimbabveja, Robert Mugabe, ima samo v glavnem mestu Harareju v osebni lasti palačo s 25-imi spalnicami, vredno 10 milijonov dolarjev.

Njegova palača, imenovana “Modra streha”, ima dve jezeri in se nahaja na posesti, velikosti 44 hektarjev, ograjena je pred javnostjo in varovana preko varnostnega sistema, ki stane več kot dva milijona dolarjev.

Objavljena fotografija prikazuje Mugabejevo ekstravagantno palačo, okrašeno z marmornimi podi, pregrešno dragimi lestenci, vrhunsko opremo in pohištvom ter bazenom.

gucci grace mugane

Robert in Grace Mugabe

emmerson mnagwa

Emmerson Mnangagwa

Na podlagi podatkov iz objavljene publikacije, je vilo zgradilo srbsko gradbeno podjetje Energoprojekt na podlagi kitajskega arhitekturnega dizajna.

Očitno je, da je 93-letni oblastni samodržec Mugabe skupaj s soprogo Grace užival v luksuzu, daleč od bolečin in trpljenja, ki ga občutijo ostali prebivalci Zimbabveja.

Fotografije so bile objavljene kot dokaz, da sta Mugabe in njegova soproga trošila državne milijone dolarjev za svoj privatni luksuz in nenasitne potrebe, medtem ko večina prebivalstva Zimbabveja živi v hudi revščini.

Mugabe je odstopil, ko so ga neposredno odpoklicali člani njegove stranke Zanu-PF, potem ko je vojska prevzela nadzor v državi.
Stranka Zanu-PF je po 37-ih letih vladanja zamenjala Roberta Mugabeja z njegovim bivšim podpredsednikom Emmersonom Mnangagwa-jem, ki je včeraj prisegel kot novi oziroma tretji predsednik v zgodovini Zimbabveja.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)