Veber: “Če me SD ne bo kandidirala za poslanca, bom ustanovil lastno stranko” – TOPNEWS.si

Veber: “Če me SD ne bo kandidirala za poslanca, bom ustanovil lastno stranko”

Veber: “Če me SD ne bo kandidirala za poslanca, bom ustanovil lastno stranko”

Ob robu odmevne javne razprave v Državnem svetu o vrnitvi družbene lastnine z naslovom: Tujega nočemo, svojega ne damo in ob revolucionarnih sloganih “Tovarne delavcem – zemljo kmetom” in “Tujega nočemo, svojega ne damo”, ki ga je organiziral poslanec SD-ja Janko Veber, je med novinarji, ki so dobre štiri ure čakali na Vebrovo izjavo, dobesedno završalo. Ključno vprašanje, ali bo Veber res ustanovil svojo stranko, za zdaj nima odgovora, saj je vse v rokah vodstva SD-ja, ki je Vebra dalo na listo za naslednje parlamentarne volitve. Od tega, ali bo Veber ostal na listi, pa je odvisno tudi, ali bo izstopil in ustanovil svojo stranko.

“Jaz sem že takrat kot kandidat za podpredsednika stranke SD zelo jasno povedal, da kandidiram na to funkcijo zato, ker želim, da socialni demokrati postanemo alternativa neoliberalni politiki. Zato tudi različna glasovanja v DZ, predvsem v tistih stvareh, ki dajejo temelj izvajanju neoliberlane politike in posledično tudi jemanja dostojanstva ljudem. To je nekaj, kar sem delal in bom počel seveda tudi v prihodnje tako, da upam, da bo tudi ta stranka seveda to prepoznala”.

Torej, boste na prihajajočih volitvah kandidirali na listi SD-ja, ali morda na kakšni drugi listi? Ta hip poteka znotraj SD-ja postopek evidentiranja kandidatov. Lahko povem, da sem evidentiran. Kakšna pa bo končna odločitev stranke, ali me bo prepoznala kot kandidata, pa si danes ne bi upal napovedati, kajti o tem bo odločalo predsedstvo in seveda tudi sama volilna konvencija stranke”.

Pa je lahko od tega odvisna vaša odločitev, ali bi ustanovili svojo stranko potem?”Glejte prizadeval si bom za ta moj pogled vodenja in urejanja razmer v Sloveniji ne glede na to, kaj se bo zgodilo recimo, ali na predsedstvu, ali na sami konvenciji stranke. In pri tem bom vztrajal. Če je pač potem ta pot pred katero bom postavljen takšna, potem jo bom zagotovo tudi izbral”.

Se pravi, ali v SD, ali v lastni stranki, vas prav razumem? Svoje poslanstvo boste uresničili ali tako ali drugače? “Tako je, če se stranka odloči drugače, bom zagotovo nadaljeval to pot, da pridem do tega, da ljudem odprem to možnost, da si drugače organiziramo državo, kot jo imamo zdaj”.

Kdaj bo dokončno znano, ali boste evidentirani na listi SD-ja? Kdaj naj bi bila ta odločitev? Torej stranka je sprejela dinamiko, po kateri naj bi ti postopki tekli. Sam ne razpolagam zdajle ta hip s tem urnikom, da bi vam natančno sporočil.

Govorimo o tednih, mesecih? Glede na to, da bo po vsej verjetnosti prišlo do državnozborskih volitev junija. Potem ta časovnica zagotovo ni ne vem kako dolga.

Torej lahko vaše sporčilo o morebitni novi stranki pričakujemo do novega leta? Glejte, zdaj ponovno opozarjam na to, kar sem že prej povedal, da je moje delo tisto, ki ga želim predstavit ljudem Ali bo to dovolj ali ne za odločitev, ali sem kandidat ali ne, sam ne želim zdajle prejudicirati in postavljati druge v položaj preden, se o tem sami ne odločijo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
  • comment-avatar
    Oregon 6 let

    no, ta je tud 70 let uzadi

  • comment-avatar
    xtc 6 let

    Med seboj skregani levaki se bodo nakoncu razleteli na kup strančic,ki utegnejo v smrtnemstrahu pred JJ narediti novo levo koalicijsko vlado po volitvah a bo hitro razpadla zaradi medsebojne skreganosti in apetitov.