Upravno sodišče zavrnilo tudi Peršakovo pritožbo na začasno odredbo in že drugič dalo prav Damjanoviču – TOPNEWS.si

Upravno sodišče zavrnilo tudi Peršakovo pritožbo na začasno odredbo in že drugič dalo prav Damjanoviču

Upravno sodišče zavrnilo tudi Peršakovo pritožbo na začasno odredbo in že drugič dalo prav Damjanoviču

Upravno sodišče je pri odločanju o pritožbi Ministrstva za kulturo zoper sklep o začasni odredbi v tožbi, po kateri je Damjan Damjnovič kljub sklepu ministra Toneta Peršaka ostal direktor Slovenske filharmonije. Upravno sodišče je tudi v drugo dalo prav Damjanu Damjanoviču, ki tako ostaja direktor filharmonije po vsej verjetnosti do konca svojega mandata, ki se mu izteče prihodnje leto. “Po presoji sodišča z izdajo začasne odredbe tudi ne bo prizadeta javna korist in korist nasprotnih stran. Toženka (v tem primeru Ministrstvo za kulturo) v odgovoru na začasno odredbo ne navaja trditev o tem, kako bo prizadeta njena korist, niti javna korist. V pritožbi ugovarja, da je v odgovoru na zahtevo za izdajo začasne odredbe navajala, da je potrebno za čas po 15. 11. 2017 imenovati vršilca dolžnosti direktorja zavoda ter tako zagotoviti nemoteno delovanje in poslovanje javnega zavoda Slovenska filharmonija, ki opravlja javno službo na področju kulture in je torej ustanovljen predvsem za zadovoljevanje javnih potreb in javnih interesov. Kolikor je korist toženke v dolžnosti imenovati v.d. direktorja in ker ga zaradi začasne odredbe, kot glasi, ne bo imenovala, sodišče neimenovanja v.d. direktorja ne šteje prizadetost njene koristi”, med drugim piše v obrazložitvi sodbe, ki jo objavljamo v celoti.

watermarked_sklep20171115102035.compressed

Zanimivo pa je, da je bil včeraj narok v tožbi zoper organizatorje stavke v Slovenski filharmoniji, ki so jo organizirali konec lanskega leta, kjer je bil zaslišan predsednik upravnega odbora Slovenske filharmonije Otmar Zorn, ki prav tako nakazuje v smer, da bo sodišče lansko stavko pripoznalo kot nezakonito.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Rado K 6 let

    Menda ja. V orkestru so vloge razdeljene. Dirigent je glavni, orkester igra po dirigentovem taktu. Če je kdo iz orkestra nezadovoljen ima vso pravico orkester zapustiti. Po odpovednem roku seveda.