Karl Lagerfeld povzročil gnev javnosti: “Begunci in muslimani so najhujši sovražniki Judov” – TOPNEWS.si

Karl Lagerfeld povzročil gnev javnosti: “Begunci in muslimani so najhujši sovražniki Judov”

Karl Lagerfeld povzročil gnev javnosti: “Begunci in muslimani so najhujši sovražniki Judov”

Nemški modni kreator Karl Lagerfeld (84) je okarakteriziral begunce v Nemčiji kot “najhujše sovražnike Judov” in izzval jezne odzive televizijskih gledalcev.

refugees welcome

lagerfeld judje3

Lagerfeld je v šov-programu na francoskem tv-kanalu C8 obtožil nemško kanclerko Angelo Merkel, da je spustila preveč muslimanov v državo in napovedal, da bo povedal “nekaj strašnega”:

“Čeprav so od tedaj minila desetletja, ne morete ubiti milijonov Judov, nato pa pripeljati milijone njihovih najhujših sovražnikov,” je dejal Lagerfeld in dodal, da kanclerki “sploh ni bilo treba” sprejeti novih beguncev, glede na to, da v državi že bivajo milijoni migrantov, ki so že integrirani v družbo. Očitno je želela izboljšati “imidž slabe matere,” ki ga je dobila v času grške krize, je zaključil Lagerfeld, sedanji modni direktor hiše Chanel.

Na naslov francoske Komisije za nadzor vsebine, ki se predvaja na državni televiziji, je včeraj prispelo na stotine pritožb gledalcev. Komisija preučuje možnost kazenskih ukrepov proti oddaji, ki jo vodi francoski producent Thierry Ardisson.

Karl Lagerfeld se je rodil leta 1933 v Hamburgu, vendar že desetletja živi v Franciji.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)