Vučić se je odzval na Izetbegovićevo izjavo: Če bi zahteval neodvisno Republiko Srbsko, bi končal v Haagu! – TOPNEWS.si

Vučić se je odzval na Izetbegovićevo izjavo: Če bi zahteval neodvisno Republiko Srbsko, bi končal v Haagu!

Vučić se je odzval na Izetbegovićevo izjavo: Če bi zahteval neodvisno Republiko Srbsko, bi končal v Haagu!

Nekateri menijo, da Srbija ni dovolj “povožena in ponižana” in da je le “povožena in ponižana Srbija”, dobra Srbija, je danes izjavil predsednik Srbije Aleksandar Vučić v odzivu na stališče Bakirja Izetbegovića o priznavanju Kosova ter ocenil, da bo ta izjava imela daljnosežne politične in pravne posledice. Izetbegović je dejal: “upam, da bo BIH priznala Kosovo”.

“Ta intervju zapleta veliko tega v regiji”, je dejal Vučić novinarjem. V zvezi z relativizacijo teže Izetbegovićeve izjave je odgovoril z opazko, da bi sam, če bi izjavil, da je treba priznati neodvisnost Republike Srbske, končal v Haagu.

Vučić smatra, da je Izetbegovićev intervju kompleksen in da bo imel daljnosežne politične in druge posledice v regiji, da bo Srbija vse to resno preučila in v nekaj dneh odgovorila, vendar pa mora biti vsem jasno, da se bo morala sama pametno odzvati, ker v nasprotnem primeru ne bo imela podpore mednarodne skupnosti.

“S tem intervjujem se je marsikaj spremenilo, in ne le, da Izetbegović upa na priznanje Kosova, temveč zagovarja obrambo teritorialne integritete BiH s pomočjo vojne, medtem ko po drugi strani, tako kaže, bi morala Srbija izročiti dele svojega ozemlja kar na kavici z ratlukom”, je opazil Vučić in sporočil, da gre za mešanje v neke zadeve, s katerimi nima nikakršne zveze, niti kakršnekoli pravice.

“Gre za resnejšo izjavo, ki jo lahko težko oceni kdorkoli v tem trenutku v Srbiji”, je dejal Vučić in sporočil, da bo srbski odgovor na Izetbegovićevo izjavo sledil po seji Sveta za nacionalno varnost, ki bo v zvezi s tem potekala v četrtek.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)