Trumpovi spodrsljaji na Japonskem: Spet pozabil Melanio v avtu, ni se priklonil cesarju, izgubil potrpljenje med hranjenjem rib in nepravilno držal kozarec v roki! – TOPNEWS.si

Trumpovi spodrsljaji na Japonskem: Spet pozabil Melanio v avtu, ni se priklonil cesarju, izgubil potrpljenje med hranjenjem rib in nepravilno držal kozarec v roki!

Trumpovi spodrsljaji na Japonskem: Spet pozabil Melanio v avtu, ni se priklonil cesarju, izgubil potrpljenje med hranjenjem rib in nepravilno držal kozarec v roki!

Predsednik ZDA Donald Trump se nahaja na svoji turneji po Aziji, kjer bo obiskal kar nekaj držav tega kontinenta. Začel je na Japonskem, kjer se je srečal z japonskim cesarjem Akihitom in premierjem Šinzom Abeom. Mnogi so opazili, da je med obiskom naredil nekaj spodrsljajev in da ni v celoti spoštoval predviden protokol.

Donald Trump se ob srečanju z japonskim cesarjem Akihitom ni priklonil tako kot je navada v te državi, temveč je le pokimal z glavo in cesarju stisnil roko. Čeprav priklon pomeni znak spoštovanja na Japonskem, so se ameriški predsedniki ob priložnostih uradnih srečanj z japonsko stranjo v preteklosti soočali s kritikami, da na tak način delujejo manj mogočno.

trump japan 1

Leta 1994 se je Bill Clinton priklonil ob priložnosti obiska japonskega cesarja v Beli hiši. Njegov zgled je uporabil tudi Barack Obama, ki se je priklonil japonskemu cesarju leta 2009 v času obiska na Japonskem, hkrati pa mu je ponudil roko.

Trump je tudi tokrat pozabil na soprogo Melanio, ki je izstopala iz avtomobila, medtem ko je ameriški predsednik že klepetal s 83-letnim cesarjem.

Ob priložnosti obhoda cesarjeve palače je Trump po predvidenem protokolu moral nahraniti krape Koi v cesarskem ribniku, vendar je v nekem trenutku zgubil potrpljenje pri čakanju, da se ribe približajo robu ribnika, pa je v vodo vsul kar celo škatlo ribje hrane.

https://www.youtube.com/watch?v=0iogGqHMfbI

Donald Trump je v Tokiu imel tudi govor pred poslovneži in ocenil, da blagovna menjava ZDA in Japonske “ni uravnotežena” in da se je potrebno o njej ponovno pogajati.

https://www.youtube.com/watch?v=BNjEBykbK78

trump japan 2

Japonska zmaguje

“Moram reči, da Japonska zadnjih nekaj desetletij zmaguje v blagovni menjavi,” je dejal Trump. “Japonska prodaja milijone avtomobilov Združenim državam Amerike, uvaža pa zelo malo ameriških avtomobilov,” je Trump navedel kot primer.

“ZDA imajo že vrsto let velik trgovinski deficit z Japonsko, zato se moramo pogajati in slednje bomo storili na prijateljski način,” je dodal ameriški predsednik.

V prvih devetih mesecih 2017 se je trgovinski deficit ZDA z ostalim svetom povečal za 9,3 odstotke, torej na 405,22 milijarde dolarjev.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)