Grozljivka o dogajanju v ženskem zaporu na Igu – Peticija zapornic z Iga o spolnih zlorabah, prostituciji in “mesenih užitkih” – TOPNEWS.si

Grozljivka o dogajanju v ženskem zaporu na Igu – Peticija zapornic z Iga o spolnih zlorabah, prostituciji in “mesenih užitkih”

Grozljivka o dogajanju v ženskem zaporu na Igu – Peticija zapornic z Iga o spolnih zlorabah, prostituciji in “mesenih užitkih”

Čeprav se še ni polegel prah po uporu v zaporih na Povšetovi in v zaporu na Dobu, smo v uredništvo Topnews prejeli anonimko – Peticijo zapornic iz Iga, ki daleč presega razloge, zaradi katerih so se uprli pri(za)porniki. Priporniki so namreč zahtevali boljše pogoje, predvsem boljšo hrano in večjo izbiro televizijskih kanalov. Čeprav so pogoji bivanja in namestitve pripornic in zapornic veliko slabši kot to velja za moške; da se možnosti dela ali alternativne zaposlitve sploh ne omenjajo vsebina peticije nakazuje, da si zapornice lahko pridobijo pravice, ki jim pripadajo s spolnimi zlorabami in prostituiranjem.

ig zapor

“Povprečni državljani smo v pravosodnih konstruktih obsojeni in preganjani za dejanja, ki so ustaljena praksa in način življenja privilegirane in nedotakljive kaste iz vrst pravosodja, ne glede kateri ministrski resor pravosodja se izpostavi. Predvsem smo oškodovane zapornice, tiste, ki smo v resnici krive, kot tiste nedolžne, preganjene in obsojene v različnih sodnih konstruktih, da se prikriva kriminal vodilnih in odgovornih oseb v državni upravi. Izpostavljamo samo nekoliko dejstev, o katerih se molči”….

prostitucija

Tako med drugim v uvodu peticije sicer anonimne zapornice med drugim pišejo: “Že s tem, da si zapornica in če si želiš pridobiti pogoje, ki ti pripadajo, si avtomatsko ovrednotena kot spolni subjekt in se za nudenje pripadajočih pravic pričakuješ, da bo za takšno zakonsko “pripadajočo ugodnost”ponudila spolno uslugo ali v zavodu ali izven njega. Skoraj vse “tako imenovane ugodnosti”(tudi pogojni odpusti in pogojne kazni) so večinoma vezani na spolne protiusluge…

Ženske smo v pravosodni politiki in ustavni doktrini izigrane in naklepno oškodovane v svojih temeljnih državljanskih pravicah. Zraven tega smo tudi v zaporih žrtve spolnih zlorab in izsiljevanja s strani tistih, ki bi kot uslužbenci pravosodja morali biti vzor poštenega in zakonitega uradovanja in dela. V pravosodnih postopkih, kot že na začetku, ko so postopki uvedeni pri policiji in tožilstvu, kakor pozneje na sodišču in v zavodu za izvrševanje kazenskih sankcij, ni pomembno zgolj to, za kar je nekdo obravnavan in kdo je v družbenem okolju in kakšne koruptivne VIP družbene povezave lahko vzpostavi, temveč je odvisno tudi od ženske zunanjosti in dopadljivosti, koliko je posameznica sposobna ponuditi kot spolno-erotični objekt, ne samo moškim, temeveč tudi prikritim lezbikam iz vrst pravosodnih nameščencev…

ZAPOR IN PRIPOR ZA DAM IN DAMICE-sp

Že s tem, da si zapornica in če si želiš pridobiti pogoje, ki ti pripadajo, si avtomatsko ovrednotena kot spolni subjekt in se za nudenje pripadajočih pravic pričakuje, da boš za takšno zakonsko “pripadajočo ugodnost” ponudila spolno uslugo, ali v zavodu ali izven njega. Skoraj vse “tako imenovane ugodnosti” (tudi pogojni odpusti in pogojne kazni so večinoma vezani na spolne protiusluge.”

Zapornice predlagajo ustanovitev posebne presikovalne komisije za organizirano kriminalno dejavnost in neposredno zasliši žrtve teh zlorab, kajti odgovorni na pravosodnem ministrstvu po njihovi oceni vse to spretno prikrivajo in zanikajo. V prilogi kot dokaz prilagajo nekaj zanimivih in pikantnih podrobnih opisov z imeni in priimki akterjev omenjenih spolnih zlorab.

logo-topnews (1)

zapornice IG.compressed-ilovepdf-compressed

 

 

COMMENTS

Wordpress (3)
 • comment-avatar
  Aleksander Jakopič 7 let

  “Nič ni skritega,da bi ostalo skrito.” Ob takšnih dejstvih Evangelij pride prav in prošnja, da se stvari uredijo saj kar se v zaporih godi tudi med nami živi.

  Še en dober razlog, da stopimo skupaj okrog TopTv in ustvarimo medij, ki mu je mar.

  Ustanove, ki iz kaznjencev proizvajajo zveri, pa je treba ukinit!

  Seveda pričakujem, da najprej obiščeš Uradni Ig, potem pa naprej …

 • comment-avatar
  Slovenija Moja Dežela 7 let

  UF…hude obtožbe! Pa je to že dobil POP in TV Slovenija , da objavijo v svojih novicah? Naj nekdo pošlje Slaku ali pa na A kanal….

 • comment-avatar
  SV13 7 let

  Sem obsojenka z Iškega zapora, in sem zgrozena nad clankom, kakor tudi nad t.i.peticijo, ki naj bi jo poslale obsojenke.
  Jaz se med te obsojenke s peticije absolutno ne štejem, in absolutno ne dovolim , da nekdo uporablja posredno tudi mene kot obsojenko. Meni je to zloraba!
  Naj povem, da je pismo, ki vam je bilo poslano, kleveta, intriga in laž.
  Kar se tiče paznic, paznikov, uprave in načina pridobivanja ugodnosti. Vse to je kleveta.
  Ob tem izvzemam tri omenjene gospodične (Megy,Ksenija in Mateja), ker njihovega zivljenja izven zidov zapora ne poznam, in ga ne želim komentirati.
  Lahko pa zatrdim, da so vse ostale insinuacije resnično klevete in laži.
  Ne morem verjeti, da se lahko nekdo spusti tako nizko, da napiše kaj takega, da to plasira v javnost, in da na koncu napiše, da je to peticija obsojenk.
  Veliko obsojenk nas je zgroženih, in rade bi vedele, kdo med nami je človek s tako nizko moralo, in s takim sovrastvom v srcu, predvsem do samega sebe.
  V ZPKZ Ig sem že dolgo, vse svoje ugodnosti sem si pridobila na korekten način, in sicer s svojo korektnostjo do vseh zaposlenih v Zavodu, kakor tudi z delom in s spoštovanjem hišnega reda Zavoda.
  V vseh teh letih nisem dozivela nikakršnega mobinga, izsiljevanja ali nadlegovanja s strani zaposlenih, niti nisem niti enkrat slišala, da bi se v Zavodu to zgodilo ali dogajalo (da bi zaposleni spolno nadlegovali obsojenke!).
  Paznice in pazniki so korektni, prijazni, in k njim se vedno lahko zateces po nasvet, pomoč, pogovor, saj so oni v Zavodu prisotni 24ur. Zato se mi zdi zelo nemoralno in nizkotno, da nekdo, ki očitno ni dozivel sprave sam s seboj,na tako grd način obračunava z omenjenimi zaposlenimi v Zavodu.
  Verjamem, da je takšno pisanje senzacionalistično, in da bo tak članek naletel na velik odziv, kajti Slovenci smo na žalost pač ljudje, ki drug drugemu ne želimo nič dobrega, ampak uzivamo, ko nekdo trpi, propade, ali mu gre slabo. Sama se ne štejem med take Slovence.
  V Zavodu pa je to še toliko bolj skoncentrirano, zato prihaja do različnih medsebojnih trenj.
  Vendar nam za nič v Zavodu, kar ne dosežemo, niso krivi ne paznice, ne pazniki, ne poveljnik, ne uprava.
  Vsak dobi to, kar zasluzi, in kar pokaže s svojim korektnim odnosom, svojo osebnostjo, korektnim obnašanjem in spoštovanjem hišnega reda .
  Mislim, da bi bilo pametneje pisati o drugih zadevah, ne pa o prostituciji, mesenih uzitkih in spolnem nadlegovanju.
  Sicer pa, gospod urednik Top News…kaj ni tudi vaša soproga preživljala dneve za vrati Zavoda!??
  Mislim da se lobira pri zunanjih pomagacih, in nikakor ne znotraj Zavoda.
  Zato pustite naše paznice, paznike in ostale zaposlene pri miru, ker so čudoviti ljudje, ki ti stojijo ob strani v najtežjih trenutkih, ko ti marsikdo od zunaj, ki je bil prej tvoj prijatelj, obrne hrbet.

  Sramujem se misli, da živim pod isto streho z osebami, ki so sposobne takšnih klevet, intrig in laži kot so jih zapisale v t.i.peticiji.

  Pozdrav