Častni doktorat ekonomije Kolindi Grabar Kitarović, predsednici druge najrevnejše države EU – TOPNEWS.si

Častni doktorat ekonomije Kolindi Grabar Kitarović, predsednici druge najrevnejše države EU

Častni doktorat ekonomije Kolindi Grabar Kitarović, predsednici druge najrevnejše države EU

Hrvaški predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, ki se nahaja na uradnem obisku v Rusiji, podeljen častni doktorat Ruske ekonomske univerze “G. V. Plehanov” u Moskvi. Zveni kot saj ni res, pa vendarle je ali Rusi se delajo norca na račun gospodarske “uspešnosti” sosednje Hrvaške.

Grabar Kitarovićevi so vročili častni doktorat po podpisu Sporazuma o sodelovanju Ruske ekonomskeuniverze “G.V. Plehanov” in Zagrebške šole ekonomije in menedžmenta (ZŠEM).

Portal Index.hr pa se sprašuje kako to, da je Kitarovićeva dobila častni doktorat Rusije, ko pa je dejansko še naprej študentka na Hrvaškem, na doktorskih študijah, na katere se je vpisala leta 2015. “Predsednica druge najrevnejše države Evropske unije, ki po podatkih Eurostata, zaostaja za siromašnim vzhodom Evrope, bo prejela častni doktorat iz ekonomije,” je komentiral najavo omenjeni portal.

Sicer pa po podatkih Eurostata iz junija letos, je Hrvaška postala druga najrevnejša članica Evropske unije.

Čeprav je hrvaško gospodarstvo začelo blago okrevati po 6-letni recesiji, kljub temu znatno zaostaja za državami EU, še posebej s primerljivimi državami iz vzhodne Evrope, zaključi Index.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)