Milan Kučan zanika, da je pred petimi leti posegel v volilno kampanjo – TOPNEWS.si

Milan Kučan zanika, da je pred petimi leti posegel v volilno kampanjo

Milan Kučan zanika, da je pred petimi leti posegel v volilno kampanjo

Borut Pahor je namreč v ponedeljek dejal, da je Milan Kučan v drugem krogu predsedniških volitev pred petimi leti imel neko mnenje tik pred zaključkom kampanje.

Po ostrih kritikah politikov in intelektualcev na njegov račun je predsedniški kandidat Borut Pahor v ponedeljek, 16. 10., v svojem odzivu na kritike med drugim dejal: »Ni nobene žaljive besede. So stvari, s katerimi se jaz ne strinjam, zato so tudi oni napisali drugačno mnenje o tem, kakšnega predsednika želijo. Ampak saj tako približno je bilo tudi pred petimi leti, če se spomnite, ko je predsednik Kučan takrat imel neko stališče tik pred zaključkom kampanje.«

»Ni šlo za stališče, s katerim naj bi bil posegel v predsedniško kampanjo,« pa v sporočilu za javnost navaja Kučan. Po njegovih besedah je šlo za javno zaprosilo, naj pojasni svoja namigovanja o stricih iz ozadja, »pri katerih je zavestno dopuščal ugibanja, da je mislil mene«. »Spomnil sem ga na zavezo državljanom, ki imajo pravico izvedeti, kdo potemtakem upravlja državo iz ozadij. Tudi danes mislim, da imajo to pravico,« je zapisal.

»A Pahor je dosledno molčal, se sprenevedal in izmikal, tako kot ob številnih velikih malverzacijah, katerim je bil priča na najodgovornejših položajih v državi, od Teš 6 do pranja denarja v NLB. S svojim molkom in ignoranco je raznim interesnim skupinam tudi sam omogočal delovanje v škodo državljanov in to mu upravičeno očitajo njegovi kritiki z leve in desne,« je bil oster Kučan.

Pahor je za medije ocenil, da je ironično, da z levega pola sliši kritike na račun sodelovanja z desnico in obratno. A negativno kampanjo je pričakoval: »Približno tako je bilo tudi pred petimi leti, ko je imel tudi nekdanji predsednik Kučan neko stališče tik pred zaključkom kampanje. To so legitimne stvari,« je dejal in izpostavil pomen podpore običajnih ljudi.

logo-topnews (1)

io

 

 

COMMENTS

Wordpress (2)
 • comment-avatar
  Aleksander Jakopič 6 let

  Pahor naj bi z SD nadaljeval tradicijo konzervativne ZK kot je LDS prevzel tradicijo liberalne ZSMS-a.

  LDS je gorel in zgorel kot Redeča raketa in umrl v več delih, SD-ja pa Pahor ni postavi na konzervativne temelje ampak jih je zalil z brozgo liberalcev, drogami (Pahor je na redbullu afera, Pahor na Marihuana maršu) in brezštevilnimi vrstami spolnosti kot metroseksualec in velik podpornik LGBTQ dogajanj. Ob JIJ-jevem dodatku, ki nas je namočil v NATO, je bila tako preobrazba popolna in je lahko izstopil iz SD-ja, ki ga zavoljo pomanjaknja karizmatičnih posameznikov niso in nočejo spustiti. Potrč je ostarel, Židan je pa (bil) Prekmurec …

  Se pravi iz zaupanega mu ZK-ja je naredil SVOJO KARIERO, SD pa pustil tavat v pričakovanju novega Kučana, morda Tita.

  Vesel sem, ko mu vsa narejena in osladna prijaznost skače v hrbet, saj prijateljstva, ki jih skleneš narejen in nasilno sladek še nikoli niso rodila sadov.

  Se pravi gre letos na volitve brez desnice, brez levice, brez borcev in večine upokojencev, pa je še v tolikšnem vodstvu, da se mu obeta zmaga v prvem krogu?

  Kako kratka je torej roka naše politike, odloča torej vendarle nekdo iz ozadja. Prekriti samovšečneži, te in one vrste zlorabljeni spolniki, prevaranti, narkomani, skrbniki hendikiperinanih, guruji, ki ga ne nehajo gurat, saj so prav vsi ti najzavzetejši volilci … Za prvi krog je vseeno, letos bo drugi krog komičen.

  JIJ se zna odreči drugega kroga, oz. pozvati, da se ne glasuje za nikogar, če bo le Šarec ob Pahorju, saj je malo verjetno, da bi po ejakulaciji, ki si jo je privoščil na njegov račun odreagiral drugače …

  Drugi krog kot prvi pa lahko Pahorju vzame Prestol le s 85% udeležbo in k Njej bi spodbudil.

  Naj se enkrat Slovenija izjavi s polnimi pljuči, da sploh zaštekamo kdo trenutno, kot narod, smo.

  Vsi volit! Po svoji vesti!

 • comment-avatar
  milanček 6 let

  prihaja čas, ko se bodo ti svinjakarji zmleli med seboj!počakajmo ob reki, trupla priplavajo sama!