Moskva: Bojevnik 3 za 21. stoletje, ki ga je nemogoče ubiti? – TOPNEWS.si

Moskva: Bojevnik 3 za 21. stoletje, ki ga je nemogoče ubiti?

Moskva: Bojevnik 3 za 21. stoletje, ki ga je nemogoče ubiti?

Če so Američani razvili svojega sodobnega vojaka in ga primerjali z Robocopom, imajo Rusi “Bojevnika 3 (Ratnika)” oziroma vojaka za 21. stoletje.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=25&v=QTvyr16hVpM

Predstavili so ga v preteklih dneh v Moskvi in pokazali vse inovacije, ki so jih vgradili v novo vojaško opravo. Poveljnik ruske kopenske vojske, general-polkovnik Oleg Saljukov je pojasnil, da ravnokar zaključujejo znanstvena raziskovanja pri oblikovanju novega ruskega vojaka, ki bo z novo opremo dvakrat bolj gibljiv, zdržljiv in sposobnejši za izvedbo nalog.

bojevnik 21 stoletja 2

bojevnik 21 stoletja 3

Visoko tehnološka obleka je ojačana tudi z zunanjim kovinskim skeletom, ki je zasnovan, da bi izboljšal moč in vzdržljivost.
Prekrit je z oklepnimi ploščicami, ki ščitijo veliko površino telesa pred poškodbami in imajo celo uro, ki lahko preživi jedrski udar.
Bojevnikov komplet vsebuje pet integriranih računalniških sistemov, ki vključujejo življenjsko podporo, ukaze in komunikacijo, podsisteme za angažma vojakov in sistem za zaščito in prihranek energije. Obleka je prilagojena vsem vremenskim pogojem.

“Bojevnik” je opremljen z 59 predmeti, vključno z zaščitno čelado, bojno enodelno obleko, slušalkami za aktivno zaščito, zaščitnimi očali, metalcem granat, puško z dvema različnima kalibroma, ostrostrelsko puško, strelivom, bojnim nožem, urnim mehanizmom, ki služi za izvidništvo in enotno termično in optično sliko.

Obleka je prekrita z oklepnimi ploščicami, ki varujejo večino površine telesa, na nogah so škornji, ki imajo vgrajene detektorje za pohodne mine. Bojevnika 3 so razvili in predstavili na Nacionalni univerzi za znanost in tehnologijo v Moskvi.

Pred desetimi leti so Američani predstavili futuristično bojno opremo. Razvijajo “inteligentni oklep”. Gre za obleko, ki je lahka in fleksibilna vse dokler se ji ne približa naboj, tedaj postane neprebojna.

Čeprav zgleda kot plod domišljije, so ameriški vojaški inženirji dejali, da so številni sistemi že delno v uporabi, vendar z razvojem nano-tehnologije, iz dneva v dan proizvajajo vse bolj močnejšo opremo, katera pa ni mišljena za opremo vseh vojakov, temveč le za posebne bojne enote. Ameriški prototip bo po napovedih pripravljen naslednje leto, vendar strokovnjaki o tem dvomijo, saj omenjena tehnologija še ni pripravljena za uporabo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)