Predsedniške volitve – Začelo se je…z negativno kampanjo – Požar napada Šarca, njegova hči pa v Pahorjevem kabinetu – TOPNEWS.si

Predsedniške volitve – Začelo se je…z negativno kampanjo – Požar napada Šarca, njegova hči pa v Pahorjevem kabinetu

Predsedniške volitve – Začelo se je…z negativno kampanjo – Požar napada Šarca, njegova hči pa v Pahorjevem kabinetu

Najprej je Bojan Požar na Požareportu objavil informacijo, ki smo jo novinarji že nekaj časa imeli In sicer, da je eden od predsedniških kandidatov Marjan Šarec iz rejniške družine. Še več, da Marjan Šarec sploh ni Slovenec in da nam o tem lahko več pove nekdanji župan Kamnika Tone Smolnikar. Na Topnews-u smo veliko razglabljali o tem ali je to informacija, ki je pomembna za predsedniške volitve oziroma za politika.

Odločili smo se, da to ni informacija, ki bi pomembno definirala politika ali predsedniškega kandidata ali če hočete nenazadnje človeka. To je približno tako, kot če bi Bojanu Požarju očitali, da je bila njegova hči Maša leta 2009 zaposlena v kabinetu takratnega predsednika vlade Boruta Pahorja kot piarovka in da zato Bojan Požar ne more verodostojno in kredibilno pisati o predsedniških volitvah oziroma o predsedniških kandidatih.

Politični komentator Bogdan Biščak je v sinočnjih Odmevih RTV Slovenija problematiziral Požarjevo pisanje in na TV Slovenija sinoči med drugim dejal: “

“Gospod Šarec bo po mojem mnenju moral pokazati več želje po zmagi v prihodnosti. Čeprav mislim, da mu je danes uspela ena najbolj pozitivnih ali pa najbolj zapaženih izjav na točki glede sprave, da naj politiki nehajo govoriti o njej, pa bo do nje prišlo. S čimer se tudi sam zelo strinjam. Gospod Pahor pa mislim, da je zamudil pomembno priložnost, da se distancira od pisanja enega od spletnih portalov gre za Požareport, ki je grdo, velja za njegovega podpornika, mislim, da lahko to rečemo, ki je danes grdo napadel gospoda Šarca, na točki, da je bil nekoč v rejniški družini in da se ne ve niti kam spada. Mislim, da je to način obravnave kandidata, ki ne spada v ta prostor in da bi gospod Pahor danes z distanciranjem od takega pristopa pokazal svojo verodostojnost”.

https://www.sarec.si/ njegov splet in blog

Marjan Šarec pa je na svojem spletnem portalu pod naslovom “Marjanov dnevnik, IZ KRAJA V KRAJ, Še 18 dni do volitev” zapisal. “Pa se je fronta odprla. Janković, Hitler, moja posvojitev in še in še. Če poveš po pravici in razložiš dejstva, te obsodijo, da lažeš in napadaš, če ne odgovoriš, ker se ti zdi nespametno odgovarjati na kup napisanih neresnic in podtikanj, ti očitajo, da si medel in da skrivaš podatke… Da sem posvojen nisem nikoli zanikal, vprašal me pa tudi ni nihče. O tem sem se že razpisal v enemu izmed dnevnikov. Sem hvaležen mojima krušnima staršema, da sta me vzgojila v osebo kakršna sem”.

Šarec je v svojem dnevniku “Marjanov dnevnik, IZ KRAJA V KRAJ, Še 26 dni do volitev” o tem med drugim zapisal…In že smo sedli na avtobus in se peljali do Grosuplja. Med vožnjo sem odgovarjal še na nekatera novinarska vprašanja. Prišlo je celo vprašanje o moji posvojitvi. Res je, posvojen sem. Tega ne skrivam. Svojih bioloških staršev ne poznam, niti ne vem kdo sta, na mamo in očeta, kot sem vedno klical svoja posvojitelja, pa sem izredno ponosen.

Glede na to, da je predsedniški kandidat Marjan Šarec sam razkril ta del svoje biografije, še preden je prišla v javnost in torej tega ni prikrival javnosti, je kar se tiče novinarskega raziskovanja in preiskave zadovoljil radovednost javnosti, s tem pa je bilo zadoščeno novinarskim standardom. Problem bi bil, če bi ta del CV-ja zamolčal ali ga prikril ali se bog ne daj zlagal. Tako pa ostaja najresnejši kandidat, ki diha za ovratnik Borutu Pahorju in ravno to očitno dela nervozne ljudi iz Pahorjevega štaba.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (17)
 • comment-avatar
  Rado K 7 let

  Hm? Je prišlo do spora med Voduškom in Požarjem?

  • comment-avatar
   Nickname 6 let

   Ne kje pa. Vodušek se je prostovoljno umaknil, potem ko je Kregar odslovil Požarja z TV kjer je, kot pravi, 2 meseca delal škodo. Ko je Vodušek slišal da prihaja še Pertinač mu je ponudil tudi financiranje.

 • comment-avatar
  Iva 7 let

  Zanimivo da javna hiša vabi le komentatorje, ne pa komentatork, pa imajo na RTVSlo veliko feministk.

  Ja, so mojce in jelene ugotovile, da SMC Maja ni dorasla funkciji. Zato potrebujejo Biščaka, da bo povzdigoval Šarca (kandidat Stricev), saj se Pahor ne podreja več paradržavi (“privoščil” si je celo blagoslov šole).

  Biščak pa politični analitik? Še hujši je od Pribaca, ki jasno pove za koga navija, medtem ko je Biščak podlasica alias sofisticirani ponarejevalec – manipulator.

  Je pa zanimivo, kako tudi Jančič ne vidi strokovnih kvalitet Romane Tomc.
  Pomembna tema o odhajanju mladih strokovnjakov (človeški kapital) v tujino – edina je poudarila nujnost gospodarskega razvoja, njegov temelj pa je privatni sektor in ne javni, ki postaja bazen za zaposlovanje pravovernih političnih kadrov in njihovih otrok alias popolna negativna selekcija in podrejanje “uma” vladajoči kontinuiteti.

  • comment-avatar
   Nickname 7 let

   Jančič še kaj drugega ne vidi, ampak vsaj poskuša biti iskren (pošten). Če je to v tej politiki sploh možno.

  • comment-avatar
   bumbar 7 let

   Kup Budalizmov!!!

 • comment-avatar
  Rado K 7 let

  Iva, daj mi pojasni kako je Šarec kandidat stricev? 1) Je Šarec sam vložil kandidaturo, ali su mo jo strici vložili? 2) So mu strici otganizirali pobiranje podpisov po Sloveniji? V Žalcu že ne, tu sem sam samoiniciativno pobiral jaz. Brez vsakih stricev. V Kamniku je bila stojnica za podpise. Nobenega strica nisem tam videl (veliko posnetkov). 3) Razloži mi ta fenomen stricev Iva. V kateri fazi strici nastopijo? Kako se njihova hotenja prelevijo v podpise ljudi? 4) Kako si ti Iva prepoznala dejavnost stricev iz prejšnje točke?

  • comment-avatar
   Iva 7 let

   Kdo je Biščak alias Golobič? (retorično vprašanje).
   Bistvo stricev je da so “nevidni”. To je vzporedna oblast – paradržava – globoka država – udbomafija, ki obvladuje kapital – F 21, banke, ( prvotna akumulacija kapitala – kraja – bančna luknja), ob sodelovanju vrha pravosodja in z obvladovanjem dominantnih medijev. Danes so tudi lastniki glavnih SLO medijev – indoktrinacija.
   Moja frizerka je pred petimi leti dejala: Zakaj Pahor ne pove kdo so strici (je tako kot jaz Primorka)? Funkcionalno pismeni (poznamo genezo SLO novega razreda) se ne čudimo nepismeni javnosti, ki kar naprej pada na nove obraze (isto sranje, novo pakovanje). Gospa je volila (parlamentarne volitve so tiste, ki odločajo o vladajočih) najprej Pahorja (2008 afera Patria – slučaj??!), nato Jankoviča, nato Mirota, jutri pa …
   Tudi Bavčar je nekoč bil favorit Kučana (skupaj sta štrihala-orožje na Brniku in na mariborskem letališču), za njegovega naslednika. Nato pa … Janko Kosmina (F21) je Bavčarja “poklical” v Istrabenz in Drnovšek je vse požegnal ob asistenci Golobiča, ki se je rešil konkurenta za vodenje LDS.

   Še leta 2008 je bil Šrot “ljubimec” globoke države (tudi lastnik Dela, ki je pljuvalo po JJ, ki je prvi uporabil besedo TAJKUN, pa so ga na Delu javno napadali – urednik D. Košir)

   Po Šrotu (nekoč SD) so se strici odločili žrtvovati še Bavčarja (LDS), da bi očrnili Janšo in osamosvojitelje (čeprav je Bavčar Janši zaril nož v hrbet že 1994 – Depala vas)

   V verigi poslov preprodaje delnic Istrabenza je Bajrović (Sportina-ponarejanje dokumentov), najprej delal v korist Bavčarja, nato pa izdal Bavčarja (le zakaj?) in Pahor ga je moral (strici) pomilostiti. Paradržava je žrtvovala Bavčarja, da je umazala osamosvojitelje. No, tudi Bavčarja bodo pomilostili, ko bo čas.

   Le kdo je prevzel (ukradel) Slovenijo, ki je Pučnikovo dete. Pučnik je bil prva žrtev stricev (koliko spomenikov so mu strici postavili?), že 25 let pa skušajo likvidirati njegovega političnega dediča!
   Slovenistan!

   • comment-avatar
    Rado K 7 let

    Iva,
    tvoja zgodba lahko drži, lahko pa tudi ne drži. Gre zgolj za napaberkovane misli.
    Naj ti povem svojo zgodbo. V začetku junija sem prebral, da Šarec kandidira. Navdušen sem bil. Nobenega od že etabliranih politikov namreč nočem več gledati na čelu države. Na Šarčevem facebooku sem se javil, da če rabi mojo pomoč mu jo v okviru svojih zmožnosti ponujam. Čez 14 dni sem dobil vabilo na srečanje njegovih privržencev v Kamniku. Bili smo iz cele Slovenije. Volonterji. Sami takšni, ki smo se javili sami.

    Naredili smo načrt in vsak od volonterjev je prevzel zbiranje podpisov v svojem kraju. Ergo, konec avgusta se je zbiranje pričelo in v 14 dneh smo zbrali dovolj podpisov. Podpisovali so ljudje z ulice, ki so si prav tako želeli spremembe in so v Šarcu videli, človeka sprememb.

    Ne vem, ali se Šarec na skrivaj dobiva s Kučanom, a povem ti, peti mesec sem že v njegovi ekipi in nobenega sledu ni od kakršengakoli vpliva od kateregakoli politika zadaj. Do te faze smo Šarca spravili njegovi politični somišljeniki. Če bo pa Šarec kdaj kasneje hotel sodelovati s Kučanom bo to stvar njegove presoje. In ga pri tem podpiramo.

    Tvoja zgodba Iva je samo zgodba. Nobene osnove nima v realnem svetu.

    • comment-avatar
     Iva 7 let

     Realnost je :
     Pahor je Kučanu&Co. ušel z vajeti, zato bo ORGANIZACIJA podprla kandidata, ki je anti- Pahor.
     Šarec bi bil brez medijev izgubljena zgodba.
     Medije obvladujejo Kučanovi možje (Petrič, Petan, Polanič-Hakl, Šetinci&Co, …), zato je po medijskih raziskavah leti celo do 20%.
     Šarec hodi vsako nedeljo k maši, ne pozabi povedati 65 in več letnim mamcam in stricem (ta starostna skupina ga podpira).

     Največ znanja (vedenja) in profesionalnega nastopa sta pokazala Pahor in Tomčeva, ki pa jo dominantni mediji ignorirajo, čeprav so še nedavno preferirali žensko in “nočejo” Pahorja. Če bi bila Tomčeva članica SD ali SMC bi že vodila na lestvici.

     • comment-avatar
      Rado K 7 let

      “zato bo ORGANIZACIJA podprla kandidata, ki je anti-Pahor.”

      No zdaj smo že bližje. Zdaj ne govorimo več o nastavitvi, ampak o podpori.

      Če ga podprejo, ga kar naj. Vsaka pomoč prav pride. Meni se zdi Šarec spoštovanja vreden mož. Mnogi smo ga podprli iz prepričanja. Če pa kdo s podporo kaj kalkulira se bo moje opekel. Seveda pa je ORGANIZACIJA, vsaj po moje, nekaj kar je le v glavah desnih opranoglavcev. Sorry Iva. Najbrž nisi prebrala mojega sestavka na to temo.

      http://rado.blog.siol.net/2017/07/29/strah-pred-kontinuiteto/

      Pahor ušel z vajeti? Kar se mene tiče je Pahor degradacija predsedniške funkcije. Najnižja točka na katero lahko pade Republika. Upam in želim, da bo čimprej izginil na smetišče človeške zgodovine.

     • comment-avatar
      bumbar 7 let

      Podpišem sredinoči, če me kdo zbudi iz najtrdnejšega spanca!!!!

     • comment-avatar
      Nickname 7 let

      “Če bi bila Tomčeva članica SD ali SMC…” potem drugega kroga sploh ne bi bilo.

     • comment-avatar
      bumbar 7 let

      Sedanji predsednik po mojem skromnem mnenju ni nikomur sposoben uiti z vajeti!?!

    • comment-avatar
     bumbar 7 let

     Odlično razmišljanje in prav tak zapis!!!

   • comment-avatar
    bumbar 7 let

    Kakšni otrobi!!! Nikar se ne hvali s funkcionalno pismenostjo. Niti osnovno nisi opismenjen!!!!

  • comment-avatar
   bumbar 7 let

   Bravo!!!! In naj kdo od kandidatov pokaže, da ima jajca. Naj pove pisunčkom, da so prestopili mejo dobrega okusa, predvsem pa poteptali profesionalne standarde!!! Požar spada med kvazi novinarje, ki svetu naredijo več škode kot vse vojne skupaj!!!

 • comment-avatar
  Aleksander Jakopič 7 let

  Hm, ko se napalim na prvo temo, gremo k drugi in pol se ne povežeta.

  Se pravi, najprej Požar.

  #Rado K: Spor je zanetila Požarjeva idiotska kraja VV Faktorja. (Da bi vsaj spremenil v PP Faktor …)

  Sicer je pa v letih, ki jih omenjaš v članku, Bojči, le kako leto prej, zbiral prednaročila za knjigo o Pahorjevih istospolnih prestopkih, sedaj pa pripravlja Odo ali Hvalnico Pahorju, za kar, pravi, da je material zbiral več let. Kredibilnost Požarja je torej izključena kot je samoumevno, da novinar preneha biti novinar, ko njegov čut za resnico utopijo v kapitalu. Tako so se tudi pri nas Hipiji preobrazili v Jupije. Bojanček je zgolj še to. Jupi,ki doživlja katarze na interacioanlnih romanjih 🙂 A glej, tudi njim ni lahko … Vsake toliko morajo seči zelo globoko v greznico, da jim brozga vdira v nosnice in usta, pa se ne zmenijo, saj jih treplja manager: “Le daj, Bojan, le daj, branost bo izjemna in reklame se povečajo, da bomo spet lahko šli na Havaje.” ali pa: “Stisni zobe še malo, Bojči, Borut bo zelo vesel.”

  In še o rejništvu:

  O tem bi lahko leta, pa se skrajšam. So rejniki, ki so boljši od staršev in obratno 🙂 Se mi pa zdi, da je za določitev osebnosti bolj pomebno kdo je tvoj trenutni partner – mož oz. žena. In tukaj so skoraj vsi na slabšem od Šarca, da o Bojčijevem protagonistvu Borčiju ne govorim, ali … Opa! S kom pa živi naš Bojči? Da tukaj kaj ne škripa, ko je tako razsvetljen o tem, da ti družina določa bit, mojo? Ne družina, ki te je spravila iz plenic, družina,ki si jo ustvariš sam je Ti 🙂