Tragedija v Las Vegasu povečala prodajo orožja v ZDA – TOPNEWS.si

Tragedija v Las Vegasu povečala prodajo orožja v ZDA

Tragedija v Las Vegasu povečala prodajo orožja v ZDA

Medtem ko eni kupujejo orožje, da bi se branili v primeru podobnega napada, ga drugi kupujejo zaradi strahu pred poostritvijo liberalnih zakonov glede njegovega nakupa.

Proizvajalci orožja si zadovoljno manejo roke po najbolj smrtonosnem streljanju v ameriški zgodovini, saj je prišlo do nagle rasti prodaje orožja, v glavnem pištol in polavtomatskih pušk.

orozje1

Medtem ko eni kupujejo orožje, da bi se branili v primeru podobnega napada, kot je bil v Las Vegasu, ga drugi kupujejo, ker se bojijo poostritve liberalnih zakonov glede njegovega nakupu. Spomnimo, drugi amandma Ustave ZDA jamči državljanom pravico do posedovanja orožja. Hkrati pa ima ameriška država Nevada eden od najliberalnejših zakonov o posedovanju in nošenju orožja med vsemi ameriškimi zveznimi državami. V Nevadi ne potrebujete dovoljenja za nakup orožja in v prodajalni orožja kupca sploh ne preverjajo. Dovoljeno je biti oborožen tudi na volišču, v baru ali kazinu.

Zahvaljujoč povečani prodaji orožja in nabojev so zrasle tudi cene delnic podjetij, ki orožje proizvajajo.

Tako je cena delnice podjetja “Olin Corporation.“, ki izdeluje vse vrste nabojev za osebno oborožitev, zrasla na borzi za 5,1 odstotka, medtem ko je vrednost delnice firme “American Autdoor Brands Corporation“ (bivši Smith and Wesson) zrasla za sedem odstotkov, “Sturm, Ruger and Co“ pa za šest odstotkov.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)