(VIDEO) Matej Tonin: Kruhoborec Karl Erjavec je v 12 letih boja za upokojence dosegel 16,5 odstoten realni padec pokojnin! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Matej Tonin: Kruhoborec Karl Erjavec je v 12 letih boja za upokojence dosegel 16,5 odstoten realni padec pokojnin!

(VIDEO) Matej Tonin: Kruhoborec Karl Erjavec je v 12 letih boja za upokojence dosegel 16,5 odstoten realni padec pokojnin!

“Upokojencem smo dolžni zagotoviti dostojno življenje. Nekdo, ki je trdo garal 40 let, je nesprejemljivo, da danes ne more dostojno preživeti. Za nas je to nesprejemljivo. In potem imate vi na veliki slovenski politični sceni, velikega kruhoborca z imenom Karl Erjavec, ki je že 12 let v vseh slovenskih vladah, zanimivo, da nikoli ni hotel biti minister za delo, družino in socialne razmere, zanimivo. Ampak roko na srce, prosim pojdite do svojih bližnjih, do vaših znancev in prijateljev in povejte, da je ta Karl Erjavec, od kar je v vladah, vam uredil, da so penzije realno padle za 16,5 odstotkov. To je njegov rezultat. In, ker se nam Novi Sloveniji zdi nesprejemljivo, da morajo upokojenci na koncu životariti, smo predlagali, ne govorili, predlagali novo pokojninsko reformo, s katero bi vsak upokojenec dobil tako penzijo, kot država postavlja za prag revščine in to je 617,00 evrov. In če upokojenci želite boljše živeti, potem je jasno, volite Novo Slovenijo in ne Karla Erjavca!”

Vir: Govor Tonina na kongresu Nove Slovenije v Slovenski Bistrici

Celotni posnetek kongresa si lahko ogledate na spodnji povezavi:

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (6)
 • comment-avatar
  dež 7 let

  Ta izjava Tonina je zelo populistična, ker tudi njegova stranka ni naredila nič za upokojence. In da ne bom do njega krivičen, to velja za vse stranke, leve in desne.
  Pokojninski sistem, kot ga imamo sedaj, ne pije vode in je pred sesutjem. Ker je upokojencev čedalje več, tistih ki vplačujejo pa čedalje manj. Poleg tega je globoko neustaven, vendar v to ne upa nihče ugrizniti. Zakaj neustaven, ker imata dva upokojenca, ki sta šla v pokoj s (teoretično) enakim izračunom, vendar 5 let narazen, različni pokojnini. Starejši dobivajo 100% pokojnino, tisti ki se bodo upokojili čez 10 let bodo dobili samo še polovico, čeprav bodo delali daljši čas.
  Tisti, ki bi želel sistem urediti, bi moral najprej proporcionalno zmanjšati vse pokojnine za 20%, odpikati vse borčevske, vdovske in družinske pokojnine, oziroma narediti pokojninsko blagajno, iz katere bi vsak dobil samo toliko, kolikor je vplačal. A takšnega med politiki ni, bi bilo sadomazohistično, zaradi izpada glasov na volitvah.

 • comment-avatar
  xtc 7 let

  Kruhobotec “hot” Tonin pa je za “pokojence” naredil zelo veliko za začetek je “pokojencu” Milanu,k mizerni penziji dodal še “šivih” jurja osemsto.

  • comment-avatar
   dež 7 let

   Na to sem pa čisto pozabil, tudi to bi bilo potrebno odvzeti. In poslancem zmanjšati nadomestilo po končanem mandatu na minimalno plačo.

   • comment-avatar
    xtc 7 let

    Hja in prepovedati bedakom tipa Tonin v parlament.

 • comment-avatar
  Fedor Anton Umek 7 let

  Ni samo Erjavec tisti ki krade zaslužke upokojencem.Najnižja in najvišja pokojnina sta v razmerju 3 proti 1 vplačila v ZPIZ pa 20 proti 1.Več kot 25 % pokojnin je popolnoma nezasluženih.Pokojnine niso socislni izdatek temveč vračilo denarja ki smo ga mnogi vplčevali več kot 40 let

 • comment-avatar
  bumbar 7 let

  Ta Tonin ni nič manj pokvarjen kot Kahl!!!?