Zakaj bi bila “Angela” boljša od “Milke”? – TOPNEWS.si

Zakaj bi bila “Angela” boljša od “Milke”?

Zakaj bi bila “Angela” boljša od “Milke”?

Poslanec Nove Slovenije – Krščanskih demokratov Zvonko Lah na 11. kongresu stranke v Slovenski Bistrici o tem, kako je s tem retoričnim vprašanjem prepričal svojega prijatelja, da bo na predsedniških volitvah volil Ljudmilo Novak za predsednico države.

“Pogovarjal sem se pred kratkim okrog kandidatov za predsednika države… V Nemčiji je vodila stranka CDU, kdo stoji za to stranko – nemško gospodarstvo, najmočnejše v Evropi… Katerega kandidata naj pa podprem, me je pred kratkim vprašal prijatelj? Sem rekel poglej: Sedanjega predsednika, ki je ves čas že nekje na funkcijah, nič ne vidi, nič ne sliši. Kradejo, perejo denar – on gleda stran – tak predsednik ne more biti.

Potem drugi, ki je prišel iz vrst komedijantov. Misliš, da bo ta, kar naenkrat vrhunski politik – ne bo.  Edina Ljudmila Novak je tista, ki je ves čas šla čez lokalno samoupravo, poslanka v državnem zboru, podpredsednica vlade, evropska poslanka. Ona odraža najbolj tisto, kar se nekako poistoveti s povprečnim slovenskim volivcem.

ljudmila 1

Ja, pa pravi, saj na koncu imaš prav. Ja no, kdo je potem prava izbira. Potem sem ga pa vprašal, zdaj mi pa povej, v čemu je Angela boljša od Milke? Zakaj imajo Nemci predsednico že toliko časa, pa za njo stoji gospodarstvo. Zakaj ne bi imeli še mi. Pravi, saj imaš prav. Pa sem rekel, potem pa še komu povej koga boš volil.

Tako glede slikovite primerjave in volilnih nasvetov prijatelju poslanec Zvonko Lah, ki je govoril tudi o štirih etapah krščanskih demokratov, predsedniških parlamentarnih lokalnih in evropskih volitvah leta 2019: “Glede teh volitev, kot je prej generalni sekretar povedal, pred nami, je več volitev. In na začetku, jaz sem ves čas upal, da bo šla stranka z najmočnejšo osebo. In tudi šla je. Pa smo računali, kaj pa če ne bo, pa nekateri so bili skeptični, rezultat dober. To je bilo nazaj mogoče dva meseca. A zdaj pa imamo pa že visoke apetite, ker smo na začetku naredili res vse dobro, vse najboljše. Ampak pot je še dolga, do jeseni prihodnjega leta, do konca lokalnih volitev.

Ko so košarkaši naši rekli, mi gremo po medaljo. Ma jok, slovenska tretja, četrta liga, par košarkašev v nekih profesionalnih klubih in večjih klubih, to ne more bit od tega nič, ne? In potem prva zmaga, druga tretja, potem ni bila več dosti medalja, mora biti zlato. In prišli smo do zlata in zakaj ne bi mi šli po tej poti. Na začetku mislim, da s kandidaturo s startom je že prva zmaga. In mislim, da bo sledila druga tretja in četrta zmaga”

ljudmila 2

Najbolj “ubijalsko” kritiko protikandidata Ljudmile Novak Boruta Pahorja pa je dal poslanec Jernej Vrtovec, ki je pred svojim nastopom enostavno naredil selfi, kot bi to naredil Borut Pahor.  “Ampak veste, kaj bi zdaj naš predsednik republike gospod Borut Pahor naredil, ko bi videl toliko ljudi, toliko pozitivne energije, kaj bi naredil? Ne, ne ne… Poskrbel bi za svojo lastno promocijo, se strinjamo. No tako, da en nasmeh, pa malo pomahajte za selfi. V redu. No to bo res super slika. Ampak, veste spoštovane gospe in gospodje, naloga predsednika države ni samo to, da dela selfije, se strinjate? Ampak nič ni narobe, da dela selfije. Nič ni narobe, če predsednik države zbira všečke na Facebooku, na Instagramu, na Twitterju. To je prav lepo, da je blizu ljudem. In nič ni narobe, če se predsednik države poljublja, objema, teče maratone, hodi širom po Sloveniji, nič ni narobe. Narobe pa je to, da predsednik države dela samo to, zanemarja pa ostale stvari. Zanemarja pa na primer borbo, boj, namreč prvič zanemarja, to resnično borbo, za pravično domovino, za pravično Slovenijo… Namesto zbiranja ponovno všečkov, slikanja na Instagramu, na Fecebooku, mora biti predsednik države tudi odločen in jasen, imeti mora stališče. Ljudmila Novak ima stališča do ključne problematike v družbi”.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (4)
 • comment-avatar
  dež 7 let

  “Svašta”, kako zmeden članek.

 • comment-avatar
  UH-Me piš 7 let

  Boljša ?……….ena in druga sta za en klinc !

 • comment-avatar
  Iva 7 let

  Vrtovec: “Namesto zbiranja ponovno všečkov, slikanja na Instagramu, na Fecebooku, mora biti predsednik države tudi odločen in jasen, imeti mora stališče. Ljudmila Novak ima stališča do ključne problematike v družbi”.

  Ljudmila Novak se ni oglasila ob nezakoniti sodbi Patria (brez opisa znakov kaznivega dejanja), pomeni, da ni imela stališča do kršenja človekovih pravic (vladavina prava), kar je KLJUČNO področje v družbi.
  Bila je tiho, ko sta NSi Tonin in Pogorelec govorila o politiku v zaporu in ne o političnem zaporniku. Taka oseba ne more biti predsednik. Sicer pa tudi Pahor ni nič vedel, a ne? To so kandidati brez lastnega mnenja-hrbtenice!

 • comment-avatar
  Aleksander Jakopič 7 let

  Nihče pa ne govori o ukinitvi managerskega kapitalizma in o povrnitvi razmerja med plačami na 1 : 5, o UD (univerzalni dohodek), o izboljšanju bivanjskih in delovnih pogojev otrok, nemočnih …

  Je ni kanidatke, kandidata, ki bi snel masko nadustosti in opustil argument moči.

  Nasprotno, tudi na teh volitvah se bodo grebli prav za To. Zato je “To mi deli, mala” težko premagljiv, ker so med vsemi, Ti iz omare najbolj grebasti, sluzasti in prikupno narejeni 🙂