Nemčija podprla predlog Putina glede Ukrajine, naslednji korak je odprava sankcij! – TOPNEWS.si

Nemčija podprla predlog Putina glede Ukrajine, naslednji korak je odprava sankcij!

Nemčija podprla predlog Putina glede Ukrajine, naslednji korak je odprava sankcij!

Berlin je pozdravil predlog Moskve, da se na vzhod Ukrajine napoti misija Združenih narodov, da bi ohranili že tako krhko premirje, kar bi lahko začelo proces, ki bi privedel do odprave sankcij Rusiji, je za agencijo RT povedal minister za zunanje zadeve Nemčije Sigmar Gabrijel.

Gabrijel je pobudo za ohranitev miru ruskega predsednika Vladimirja Putina ocenil kot “prvi pravi korak” do celovite politične rešitve v Ukrajini. Nemška kanclerka Angela Merkel je izjavila, da želi, da pride do ukinitve sankcij Evropske unije proti Rusiji, vendar le, če bo v Ukrajini vzpostavljen mir.

“To, kar zdaj potrebujemo, je izvedba pogajanj o vzpostavitvi prekinitve ognja, umika težkega orožja in oborožitve. Zahvaljujoč ruskemu predlogu imamo zdaj možnost, da to tudi uresničimo”, je dejal Gabrijel.

Še naprej obstajajo nesoglasja glede detajlov mirovne misije, vendar slednje ne bi smelo predstavljati ovire za dialog, je poudaril nemški zunanji minister Gabrijel. Spomnil je, da so za pogoste kršitve prekinitev ognja krive tako ukrajinske kot tudi uporniške sile in potrdi, da se Berlin že dolgo zavzema za to, da se v Ukrajini namesti velika oborožena misija OZN.

Gabrijel ocenjuje, da bi uspešna namestitev mirovnikov OZN privedlo do postavitve temeljev za politično rešitev, kar bi eventualno privedlo do ukinitve sankcij proti Rusiji.

“To so majhni koraki. Nemogoče je upati, da bo vse potekalo hitro”, je dejal Gabriel in dodal, da na koncu so potrebni dobri odnosi z Rusijo, kot so tudi Rusiji potrebni dobri odnosi z Evropo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    xtc 7 let

    Merkelca je pravi stasi levaški trojanec v CDU,najprej “Wilkommen ” sedaj pa bratenje s komunistom in okupatorjem-bravo ,baba pokopava Evropo kjer se le da.