Plenković: Slovenija mora prenehati s politiko izsiljevanja! – TOPNEWS.si

Plenković: Slovenija mora prenehati s politiko izsiljevanja!

Plenković: Slovenija mora prenehati s politiko izsiljevanja!

Predsednik hrvaške vlade Andrej Plenković je danes pozval Slovenijo, naj preneha s politiko izsiljevanja, dan potem, ko je uradna Ljubljana sporočila, da ne bo podprla hrvaškega članstva v Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD).

“Pozivam Slovenijo, da podpre Hrvaško kot članico EU za polnopravno članstvo v OECD-ju in da se odpove tovrstni politiki. Politika izsiljevanja ne vodi nikamor”, je dejal Plenković, poroča Hina.

Plenković je spet ponovil, da je hrvaško stališče o razmejitvi jasno.

“To je odprto vprašanje in Hrvaška se je o njem pripravljena pogovarjati bilateralno”, je izjavil Plenković ter dodal, da je v pripravi tudi obisk slovenskega premierja Mira Cerarja na Hrvaškem.

V zvezi z nasprotovanjem bošnjaških politikov glede gradnje Pelješkega mostu je Plenković dejal, da je Hrvaška pripravljena in odprta za dialog.

“Pelješki most, ki ga gradijo na hrvaškem ozemlju, je strateški projekt, ki bo povezal ne samo prostor Hrvaške, temveč tudi prostor EU in bo tako razbremenil gneče med poletnimi meseci v Neumu”, je dejal Plenković in dodal, da pričakuje, da se bodo preko dialoga našli najboljši načini, s katerimi bosta zadovoljni tako Hrvaška kot tudi BiH.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    mapu 7 let

    Dogovarjanje s Hrvati je popolna izguba časa, bolje je iti na špricer.