Super tajno: Na sobotni klavzuri SMC-ja so, tako predsednik vlade kot ministri in vsi ostali, morali pustiti telefone pred vrati. Tudi premier Miro Cerar. Cerar zopet ostro nad Janeza Janšo zaradi nasprotovanja Magni in drugemu tiru. – TOPNEWS.si

Super tajno: Na sobotni klavzuri SMC-ja so, tako predsednik vlade kot ministri in vsi ostali, morali pustiti telefone pred vrati. Tudi premier Miro Cerar. Cerar zopet ostro nad Janeza Janšo zaradi nasprotovanja Magni in drugemu tiru.

Super tajno: Na sobotni klavzuri SMC-ja so, tako predsednik vlade kot ministri in vsi ostali, morali pustiti telefone pred vrati. Tudi premier Miro Cerar. Cerar zopet ostro nad Janeza Janšo zaradi nasprotovanja Magni in drugemu tiru.

Na sobotni klavzuri vladajoče stranke, na kateri so sprejeli pomembne strateške odločitve do prihodnjih volitev, so imeli tudi stroge varnostne ukrepe. Tako so morali svoje mobilne telefone vsi sodelujoči pustiti na mizi pred sobo, v kateri je potekal sestanek. Izjema ni bil niti predsednik vlade Miro Cerar. Sodobna tehnologija, ki ne omogoča samo snemanja, ampak tudi prisluškovanje na daljavo preko mobilnih telefonov, je namreč naredila svoje.

Dokler je bilo možno iz telefonov odstraniti baterije, ni bilo problema. Sedaj pa večina mobilnih telefonov enostavno nima ločene baterije in če hočete, da pogovori, ki jih imate ob prižganem telefonu ostanejo zaupni, je pravzaprav edina možnost, da ga pustite nekje daleč od sebe, sicer tvegate, da vam prisluškujejo. Presenetljivo je le, da bi prisluškovali tudi sestanku predsednika vladajoče stranke SMC, Mira Cerarja.

mobilnitelmirocerar1

Kljub sestanku za zaprtimi vrati, so na koncu snemalci lahko posneli nekaj kadrov glede vsebine, ki je več ali manj bila javno obelodanjena na tiskovni konferenci, pa je seveda zanimiva odločitev, da naj bi kot kandidatka na predsedniških volitvah za SMC nastopila ministrica Maja Makovec Brenčič.

Sobotna klavzura je pomembna predvsem zato, ker je SMC napovedala, da gre v intenzivni predvolilni boj na naslednjih parlamentarnih volitvah, čeprav so jo nekateri že odpisovali. SMC ni stranka, ki bi plesala eno samo poletje oziroma en sam mandat, tako bi lahko strnili nastope vodilnih mož vladajoče Stranke modernega centra.

“Veseli me, da lahko po treh letih obstoja in intenzivnega delovanja, predvsem tudi vodenja države, ugotovim da je stranka modernega centra SMC dozorela v najbolj odgovorno stranko v Sloveniji. V stranko, ki spodbuja k sodelovanju, ki vodi mirno, pa vendar odločno politiko. In ki je uspela kot vodilna stranka, seveda skupaj s koalicijskimi partnerji, Slovenijo pripeljati iz krize v intenzivno razvojno fazo. Danes so pravzaprav vsi razvojni kazalci, pravzaprav vsi temeljni finančni, ekonomski in socialni kazalci pozitivni in vseli me, da gremo torej v pravo smer. Se pa Stranka modernega centra še kako zaveda, da je to šele nek del poti, ki smo ga prehodili in da nas čakajo še številne naloge in izzivi, da bomo lahko našim ljudem prinesli tisto, kar si zaslužijo. Torej še boljšo kvaliteto življenja za vse, za vsakogar, da bomo torej dosegli tiste cilje, ki smo si jih zadali, ko smo šli v politiko”, tako Cerar, ki je ostro napadel politično konkurenco, predvsem SDS in Janeza Janšo.

“Naj rečem, da obžalujem, da je v naši državi kar nekaj političnih strank in skupin, ki tudi najboljšim projektom, kot je projekt drugi tir ali projekt Magna in še bi lahko našteval, nasprotujejo samo zato, da nekomu drugemu ne bi uspelo. Mečejo polena pod noge samo zato, da Slovenija ne bi uspela iti v tem času korak z razvojem in seveda to so tisti, ki so že pred tremi leti pozivali v Slovenijo trojko, ki so pozivali, da se odrečemo svoji ekonomski in finančni suverenosti na ta način. In zato me še posebej veseli, da smo danes država, ki ima spet ugled, država, ki se hitro razvija in država, ki pravzaprav za svojo mizo lahko povabi tako tuje investitorje iz vseh tudi zelo močnih držav kot tudi evropske institucije”.

Simona Kustec Lipicer je v svojem nastopu napovedala, da ima stranka načrte tudi po volitvah. “Rezultati našega triletnega dela so dobro vidni, delali pa ne bomo le do konca mandata, temveč mnogo dlje. Skrb države mora biti za ljudi, ki so v stiski. Država nujno potrebuje zdravstveno reformo, utrjevanje javnega šolstva in nadaljnjo modernizacijo na vseh področjih”.

Najbolj ekspliciten v svojem nastopu je bil Milan Brglez, ki je dejal, da bodo potrebovali za uresničitev svojega programa dva ali tri mandate.

“Ko smo pisali program za obstoječi mandat, smo vodenje države gledali od zunaj, zdaj smo obogateni z izkušnjo od znotraj. Zato bomo drugače naslovili določena vprašanja, nekatere izhodiščne programske vrednote, kot je pravna država, pa bomo dopolnili. Tako v Evropi kot pri nas potrebujemo več solidarnosti in sodelovanja!

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (4)
 • comment-avatar
  dež 7 let

  Zgleda, da si medsebojno izjemno zaupajo.
  Če bi to zahtevali od mene, se ne bi udeležil sestanka. Toliko zaupanja je pa že potrebno imeti, da ti sodelavec ali kolega verjame na besedo, da imaš ugasnjen telefon. Ne snemajo sej vlade, ne dovolijo telefonov na klavzurah, preganjajo fotoreporterje, ki slikajo med uradnim foto terminom, zgleda kot reinkarnacija Tajnega društva PGC.
  Očitno je nekdo resno zbolel za pan ali polifobijo.

 • comment-avatar
  mginko 7 let

  Na pogrebu Slovenije ne sme biti motečih telefonov, saj pokopavajo državo.

 • comment-avatar
  xtc 7 let

  Namesto ,da bi bedaki odpravili svoje zablode in idiotizme,kažejo na druge.
  Sicer pa je vse bolj jasno ,da je SMC že na poti PS in ZaAB ,na poti na odpad zgodovine.
  Trije mandati,če bodo v naslednjem obviseli v parlament z poslancem ali tremi bo to že čudež.

 • comment-avatar
  mapu 7 let

  Toliko imbicilov kot jih je v SMC jih tudi v Polju ni, in taki vodijo Slovenijo.
  Upam da nas bo srečala pamet v zelo kratkem času.