Trump odgovoril Severni Koreji: “Zdaj so vse opcije na mizi” – TOPNEWS.si

Trump odgovoril Severni Koreji: “Zdaj so vse opcije na mizi”

Trump odgovoril Severni Koreji: “Zdaj so vse opcije na mizi”

Bela hiša je danes sporočila, da so v zvezi z ravnanjem Severne Koreje “vse opcije na mizi”. Ameriški predsednik Trump, ki je predhodno poudaril, da “Washington stoji Japonski 100 odstotkov ob strani”, je sporočil, da je svet “dobil zadnje sporočilo Severne Koreje, ki je bilo jasno in glasno”.

“Svet je sprejel sporočilo Severne Koreje jasno in glasno. Režim je signaliziral svoj prezir do sosedov, do vseh članic OZN in do minimuma standardov, ki veljajo za sprejemljivo vedenje v mednarodnih odnosih. Grožnje in destabilizirajoče akcije samo povečujejo izolacijo severnokorejskega režima v regiji in pri vseh državah sveta. Vse opcije so na mizi, je zapisano v sporočilu, ki ga je podpisal Trump.

Predsednik ZDA Trump se je zjutraj pogovarjal s premierjem Japonske Šinzom Abejem. Oba voditelja sta se uskladila med 40-minutnim telefonskim pogovorom, da Severna Koreja predstavlja nevarnost za cel svet in da bosta sprejela skupne ukrepe za preprečitev te nevarnosti.

Spomnimo, Severna Koreja je zgodaj zjutraj izstrelila raketo, ki je preletela ozemlje Japonske in razpadla na tri dele, so poročale svetovne agencije.

Generalštab južnokorejske armade je sporočil, da je raketa letela 2.700 kilometrov, na maksimalni višini 5,5 kilometrov in preletela japonski otok Hokaido. Še vedno ni znano, za kakšno raketo gre, medtem ko Reuters poroča, da je projektil letel okoli 1.180 kilometrov in padel v morje pri otoku Hokaido. Japanska vojska ni poskušala sestreliti raketo.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)