Češki predsednik Miloš Zeman: Evropa mora deportirati radikalne islamske ekstremiste, da ne bi ustvarili baze v BiH! – TOPNEWS.si

Češki predsednik Miloš Zeman: Evropa mora deportirati radikalne islamske ekstremiste, da ne bi ustvarili baze v BiH!

Češki predsednik Miloš Zeman: Evropa mora deportirati radikalne islamske ekstremiste, da ne bi ustvarili baze v BiH!

Predsednik Češke Miloš Zeman opozarja, da mora Evropa začeti z deportacijami oseb, za katere se sumi, da so islamski radikalci, saj obstaja realna grožnja, da Islamska država, po porazu v Siriji in Iraku, ustvari bazo za teroriste v evropskih državah, konkretno v BiH.

zeman2

“V kolikor bo Islamska država premagana v Iraku in Siriji, upam, da bo, potem grozi nevarnost, da bodo teroristi, razen tega, da se bodo premestili v Afganistan, ustvarili pri nas evropsko teroristično bazo”, je dejal predsednik Zeman za češki tabloid Blesk.

Po njegovi oceni, bi utegnila taka baza biti v BiH, glede na nacionalno sestavo prebivalstva.

Zeman je poudaril, da je nujna deportacija tistih, za katere se sumi, da so radikalni islamisti iz Evrope. Nujna je, da se ne bi dovolilo teroristom iz Islamske države, da si ustvarijo zase bazo v Evropi, ki ne bi bila več “le mreža “uspavanih celic” ali “osamljenih volkov”.

“Brezkompromisni ukrepi pomenijo deportacijo ljudi, na katere pada sum glede islamskega terorizma.

“Vsi se branijo pred tem terminom. V resnici pa Evropa ni sposobna sama braniti svojih meja, kot tudi ni sposobna deportirati islamske radikalce,” je zaključil Zeman.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)