Kadyrov prepovedal ločitve: Vsi ločeni se morajo spraviti v luči enega samega razloga! – TOPNEWS.si

Kadyrov prepovedal ločitve: Vsi ločeni se morajo spraviti v luči enega samega razloga!

Kadyrov prepovedal ločitve: Vsi ločeni se morajo spraviti v luči enega samega razloga!

Več sto ločenih parov v Čečeniji bo pristopilo k programu “družinske sprave”, ki ga je iniciral predsednik te republike Ramzan Kadyrov. Ločitve je ocenil kot vzrok za velike socialnie probleme v družbi.

Tako so že doslej, po poročanju državne televizije, ponovno združili 948 ločenih parov, potem ko je Kadyrov ukazal izvajanje programa “družinske sprave”. Kadyrov je začel s program v mesecu juniju, z obrazložitvijo, da so otroci, ki jih vzgajajo starši v zakonski zvezi manj dovzetni za terorizem.

“Moramo prebuditi ljudi, moramo jim pojasniti. Moramo vrniti žene, ki so zapustile svoje možove in jih ponovno združiti. To je prioriteta”, je pojasnil Kadyrov.

Njegovo vodenje Čečenije, države s pretežno muslimansko regijo, v zadnjem času temelji na preprečevanju tujih islamističkih tokov. Vladimir Putin, ki je Kadyrova postavil na mesto predsednika te ruske republike, je zelo zadovoljen z doslej doseženim, poroča ameriški Independent.

Rastam Abazov, iz kabineta za odnose z religijami in socialnimi centri, je dejal, da se morajo ločeni zakonci v tem programu najprej oglasiti pri verskih voditeljih, ki nato z njimi opravijo pogovor o razlogih zakaj je dobro, da se ločenci ponovno združijo. Poudaril je, da je program v celoti podrobno razvil sam Kadyrov in da pri njegovem izvajanju doslej še ni bilo nikakršnih težav.

Televizija Grozni je poročala, da je bilo doslej v okviru programa organiziranih več kot 4.000 dogodkov in da so državljani v glavnem podprli iniciativo svojega predsednika.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)