(VIDEO) Ekskurzija po mejah arbitražnega sporazuma v Piranskem zalivu, povabljena med drugim tudi Borut Pahor in Karl Erjavec! – TOPNEWS.si

(VIDEO) Ekskurzija po mejah arbitražnega sporazuma v Piranskem zalivu, povabljena med drugim tudi Borut Pahor in Karl Erjavec!

(VIDEO) Ekskurzija po mejah arbitražnega sporazuma v Piranskem zalivu, povabljena med drugim tudi Borut Pahor in Karl Erjavec!

Milan Balažic, nekdanji diplomat in avtor knjige “Diplomatska vojna za mejo med Slovenijo in Hrvaško”, vabi na plovbo po novo določeni državni meji med Slovenijo in Hrvaško v Piranskem zalivu, “pa tudi po edinstveni rešitvi stika slovenskih teritorialnih voda z odprtim morjem”.

Ekskurzija z imenom “Kje so meje, pregrade?”, na katero se lahko prijavijo vsi državljani preko spletne strani www.nova.prihodnost.si , bo v soboto 2. septembra, kot zagotavlja Balažic, vsekakor svojevrstno doživetje za udeležence, saj bo plovba ladje z imenom “Laho” imela tudi poučni namen. Poleg navadnih smrtnikov, Balažič vabi na vožnjo tudi ministre, poslance in predsedniške kandidate, med njimi še posebej predsednika države Boruta Pahorja, ki ga v knjigi obtožuje soliranja pri podpisu arbitražnega sporazuma, nadalje krivi tudi Edvarda Kardelja, Igorja Bavčarja, Boruta Pahorja in Karla Erjavca.

Za slednja dva, pa Balažic terja tudi politično odgovornost. Da politikom in ostalim gostom na ladji, ki se lahko spremeni tudi v konvoj, ne bo hudega, pa kaže tudi jedilni list za hrano in pijačo, kjer bo na voljo škarpena ali vinski file, krompir, sveža zelenjava, solata in pol litra belega vina ali sok ter liter mineralne vode. Vse skupaj za 31 evrov, za okoli štiri ure vožnje po morju. Poleg tega lahko stavimo, da si bodo udeleženci lahko ogledali tudi ladje hrvaške vojne mornarice, pa tudi policijsko spremstvo glede na odmevnost zadeve. Incident je zagotovljen brezplačno. Ekskurzija bo seveda potekala pod vodstvom izkušenega diplomata dr. Milana Balažica.


logo-topnews (1)

 

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    Aton 7 let

    Milan Balažic. Vsak dan nov veter v jadrih..