Terorist, voznik belega kombija likvidiran: Nameraval se je razstreliti in ubiti še več ljudi! – TOPNEWS.si

Terorist, voznik belega kombija likvidiran: Nameraval se je razstreliti in ubiti še več ljudi!

Terorist, voznik belega kombija likvidiran: Nameraval se je razstreliti in ubiti še več ljudi!

Preiskovalci so prepričani, da je bil Junes Abujakub, 22-letni Maročan, voznik kombija, ki je ubil 15 ljudi v terorističnem napadu v Barceloni.

Abujakub je bil edini od 12-ih osumljenih, ki je bil na begu.

Minister za notranje zadeve v regionalni katalonski vladi Joacquim Forn je za radio Katalonija povedal, da je bil Abujakub za volanom belega kombija.

Forn je navedel, da so v teku noči izvedli racije v mestu Ripol, kjer je živel del osumljencev.

Abujakub je bil rojen 1. januarja 1995 v maroškem mestu M’rirtu, okoli 230 kilometrov daleč od prestolnice Rabata.

terrorist barca1

Po poročanju španskega El Paisa, je Abujakub vse do napada živel v Barceloni, zdi se, povsem običajno življenje, v malem mestu Ripoli, kjer je hodil v srednjo šolo, sosedje pa so povedali, da se ni družil le z Maročani.

Policija je povedala, da so njegove dokumente našli v drugem kombiju, ki so ga našli v mestu Vik. Predpostavlja se, da se je Abujakub po eksploziji v Alkanaru ločil od skupine ostalih teroristov, ki jih je bilo skupaj okoli 12 in nato izvedel smrtonosni napad v Barceloni.

Prva policijska poročila so trdila, da so Abujakuba ubili, vendar so kasneje sporočili, da je živ in glavni osumljeni v zadevi.

Spomnimo, najprej so menili, da je Musa Ukabir (17) upravljal kombi, nato se je izkazalo, da je bil Ukabir eden od ubitih teroristov v Cambrilsu.

Španska policija je v današnji akciji ubila terorističnega napadalca Junesa Abujakuba, ki je imel na sebi samomorilski jopič z eksplozivom. Ubili so ga iz varnostnih razlogov. Policija je eksploziv odstranila s pomočjo robota. Abujakuba je opazila neka ženska, ki je policiji sporočila njegovo lokacijo. Med begom iz Barcelone je Abujakubi zabodel tudi lastnika osebnega avtomobila Ford Fiesta, s katerim je bil kasneje na begu. Zaboden lastnik je bil 15 žrtev njegovega terorističnega dejanja.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (0)