Boj za vpliv v Beli hiši: Trump že zamenjan zaradi tihega udara? – TOPNEWS.si

Boj za vpliv v Beli hiši: Trump že zamenjan zaradi tihega udara?

Boj za vpliv v Beli hiši: Trump že zamenjan zaradi tihega udara?

Politiki v Beli hiši naj bi že delali kot da Donald Trump ni več predsednik ZDA, Mike Pence je prevzel vse posle, trdi Pippa Malmgren, svetovalka bivšega predsednika Georga Busha.

Washington – Vpliv ameriškega predsednika Donalda Trumpa drastično upada iz dneva v dan, v Beli hiši vse funkcionira, kot da je aktualni predsednik že zamenjan. Slednje trdi Pippa Malmgren, nekdanja svetovalka v Beli hiši in tesna sodelavka bivšega predsednika Georga Busha.

Državni udar

“Trump je dan za dnem vse manj in manj vpliven. Vedno nekaj reče, pa se nič ne zgodi. Politiki v Beli hiši in okoli nje že razmišljajo in delajo, kot da ni več predsednik,” je dejala Malmgren v intervjuju za Financial Times. “Milijarder ne zna upravljati z vlado ZDA,” je dodala Malmgrenova. “To neznanje je pustilo odprta vrata podpredsedniku Miku Pencu, da razširi svoj vpliv. Pence že dela, kot da je predsednik – hodi na sestanke in opravlja vse dnevne posle prvega človeka ZDA”, je poudarila Malgremova, poroča Independent.

Ta trditev prihaja v trenutku razsula v predsedniški administraciji in potem ko je Belo hišo zapustil glavni strateg Stephen Bannon, človek, ki je bil gonilo Trumpovog populizma. Pred njim je odstopilo, ali pa so bili odstopljeni, več kot deset ključnih ljudi, med katerimi so vplivni republikanci Reince Priebus, Sean Spicer in Antony Scaramucci. Navdihnjen z valom zamenjav in odstopov je CNN objavil fotografijo iz Ovalne sobe, posneto 28. januarja z naslovom “Kaos v Beli hiši – ostala le Trump in Pence“.

neka baba cnbc

Mnogi politični analitiki opozarjajo, da podpredsednik Pence, kot naslednik najviše funkcije v ZDA, pripravlja svojevrstni državni udar in da ima pri tem podporo Republikanske stranke, ki ni nikoli navdušeno sprejela Trumpa in njegove zmage na strankarskih volitvah.

Pisatelj Tony Schwartz, soavtor Trumpovih spominov “Umetnost dogovora“, ocenjuje, da bo lider ZDA zelo hito odstopil.”Obroč se zateguje z neverjetno hitrostjo, njegova vladavina je praktično zaključena. Presenečen bom, če obstane do konca leta. Najverjetneje bo odstopil jeseni, če ne še prej”, je napisal Schwartz, ki je bil med drugim tudi kolumnist New York Posta, urednik Newsweeka, dopisnik New York Timesa in pisec za New York Magazine in Esquire.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    AIRWAYS 7 let

    In vi verjamete levičarski fake news bandi?