Največja donacija tega stoletja: Bill Gates podaril skoraj 5 milijard dolarjev! – TOPNEWS.si

Največja donacija tega stoletja: Bill Gates podaril skoraj 5 milijard dolarjev!

Največja donacija tega stoletja: Bill Gates podaril skoraj 5 milijard dolarjev!

Bill Gates je doniral največji znesek od začetka tega stoletja. Podaril je pet odstotkov svojega bogastva v delnicah Microsofta.

unnamed (25)

Milijarder Gates je 6. julija doniral 64 milijonov delnic, v vrednosti 4,6 milijarde dolarjev, je objavila je Ameriška komisija za regulacijo in trgovino z vrednostnimi papirji.

unnamed (26)

Čeprav niso objavili, kdo je prejemnik omenjene donacije, ponavadi Gates večino denarja podari humanitarni organizaciji Bill in Melinda Gates, ki sta jo zakonca Gates tudi skupaj ustanovila.

Gates je leta 1999 doniral delnice Microsofta, v vrednosti 16 milijard dolarjev, leta 2000 pa v višini 5,1 milijarde dolarjev. S soprogo je od leta 1994. skupaj podaril okoli 35 milijard dolarjev v dobrodelne namene.

Še vedno je najbogatejši človek na svetu. Ocenjuje se, da je skupna vrednost njegovega bogastva 86,1 milijarde dolarjev.

logo-topnews (1)

 

 

COMMENTS

Wordpress (1)
  • comment-avatar
    AIRWAYS 7 let

    V očeh Najvišjega je še vedno drek in bo drek tudi ostal… Pa kolikor je razbrati, je doniral svoji dobrodelni organizaciji oziroma ustanovi. Dva novčiča od najbolj revnega Američana sta več vredna, kot pa sicer bajna vsota Bill-a. On je dal od svojega preobilja revež, ki je pa dal vse pa je dal največ! S polno ritjo je lahko srati!